30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Panerad tofu med rostad potatis, fänkål och krämiga cannellinibönor
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vetemjöl
- vatten
- neutral olja
- salt
- bakplåtspapper
- olivolja
- svartpeppar
- vitlök
Panerad tofu
Tofu (Sojabönor)
200 g
Citron
½ st
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
30 ml
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Vatten
½ dl
Panko (Vete)
75 g
Neutral olja
Salt
½ tsk
Rostad potatis och fänkål
Potatis
400 g
Fänkål
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Oregano
10 g
Krämiga bönor
Små vita bönor
1 förp
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Citron
½ st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Till servering
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 528 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 55 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Panerad tofu: Skär tofu i 4 skivor. Torka tofun torr med lite hushållspapper. Skölj citron i ljummet vatten och finriv allt skal från en citron (spara till steg 4). Blanda japansk soja och pressad citronsaft i en djup tallrik. Lägg ner tofun och marinera till steg 5.
- Rostad potatis och fänkål: Halvera potatis. Ansa fänkål och skär i mindre klyftor. Lägg potatis och fänkål på varsin sida på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 25 min, tills rotsakerna är mjuka och fått fin färg. Grovhacka oregano och strö över de rostade rotsakerna.
- Krämiga bönor: Häll av och skölj små vita bönor. Hetta upp rikligt med olivolja i en liten kastrull och fräs pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt bönor och pressad citronsaft, fräs ytterligare ca 3 min under omrörning. Ta från värmen och rör ner rivet citronskal. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
- Panerad tofu: Vispa ihop vetemjöl och vatten i en skål. Lägg panko på en tallrik. Vänd tofuskivorna först i smeten och slutligen i panko.
- Hetta upp rikligt med neutral olja i en rymlig stekpanna och stek de panerade tofuskivorna ca 2 min per sida, tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på lite hushållspapper. Krydda med salt.
- Servera panerad tofu med rostad potatis, fänkål, krämiga cannellinibönor och mixsallad.