Panerad tofu med rostad potatis, fänkål och krämiga cannellinibönor
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Panerad tofu med rostad potatis, fänkål och krämiga cannellinibönor

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vetemjöl
  • vatten
  • neutral olja
  • salt
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • svartpeppar
  • vitlök

Panerad tofu

Tofu (Sojabönor)
200 g
Citron
½ st
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
30 ml
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Vatten
½ dl
Panko (Vete)
75 g
Neutral olja
Salt
½ tsk

Rostad potatis och fänkål

Potatis
400 g
Fänkål
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Oregano
10 g

Krämiga bönor

Små vita bönor
1 förp
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Citron
½ st
Salt
1 krm
Svartpeppar

Till servering

Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 528 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 55 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Panerad tofu: Skär tofu i 4 skivor. Torka tofun torr med lite hushållspapper. Skölj citron i ljummet vatten och finriv allt skal från en citron (spara till steg 4). Blanda japansk soja och pressad citronsaft i en djup tallrik. Lägg ner tofun och marinera till steg 5. 
  3. Rostad potatis och fänkål: Halvera potatis. Ansa fänkål och skär i mindre klyftor. Lägg potatis och fänkål på varsin sida på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 25 min, tills rotsakerna är mjuka och fått fin färg. Grovhacka oregano och strö över de rostade rotsakerna.
  4. Krämiga bönor: Häll av och skölj små vita bönor. Hetta upp rikligt med olivolja i en liten kastrull och fräs pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt bönor och pressad citronsaft, fräs ytterligare ca 3 min under omrörning. Ta från värmen och rör ner rivet citronskal. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar. 
  5. Panerad tofu: Vispa ihop vetemjöl och vatten i en skål. Lägg panko på en tallrik. Vänd tofuskivorna först i smeten och slutligen i panko.
  6. Hetta upp rikligt med neutral olja i en rymlig stekpanna och stek de panerade tofuskivorna ca 2 min per sida, tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på lite hushållspapper. Krydda med salt.
  7. Servera panerad tofu med rostad potatis, fänkål, krämiga cannellinibönor och mixsallad.