Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- socker
- vitvinsvinäger
- rödvinsvinäger
- smör
Ugnsrostad tomatsås
Tomat
3 st
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Socker
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Bönsallad
Små vita bönor
1 förp
Purjolök
¼ st
Rödvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Stekt svamp
Champinjoner
200 g
Purjolök
¼ st
Smör (Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Till servering
Ravioli (Mjölk, Ägg, Vete, Laktos)
230 g
Näringsvärde per portion
- Energi 519 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 54 g
- Protein 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 7.
- Ugnsrostad tomatsås: Halvera tomater. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Lägg på oskalade vitlöksklyftor. Ringla över lite olivolja och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
- Bönsallad: Häll av och skölj små vita bönor. Strimla all purjolök (½ purjolök sammanlagt), spara hälften till steg 5. Lägg bönor och purjolök i en skål och blanda med rödvinsvinäger, olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Vänd ner ruccola vid servering.
- Stekt svamp: Skiva champinjoner. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek svampen och resten av den strimlade purjolöken ca 5 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Ugnsrostad tomatsås: Ta bort skalet från den rostade vitlöken och lägg tillsammans med tomaterna i en mixerbunke. Mixa till en slät sås med en stavmixer. Tillsätt socker och vitvinsvinäger. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Koka ravioli enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda nykokt ravioli med ugnsrostad tomatsås. Toppa med stekt svamp. Servera med bönsallad.