Ravioli med ugnsrostad tomatsås och champinjoner
25-35
Vegetariskt

Ravioli med ugnsrostad tomatsås och champinjoner

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • rödvinsvinäger
  • smör

Ugnsrostad tomatsås

Tomat
3 st
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Socker
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk

Bönsallad

Små vita bönor
1 förp
Purjolök
¼ st
Rödvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g

Stekt svamp

Champinjoner
200 g
Purjolök
¼ st
Smör (Mjölk)
Salt
Svartpeppar

Till servering

Ravioli (Mjölk, Ägg, Vete, Laktos)
230 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 519 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 54 g
  • Protein 23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 7.
  3. Ugnsrostad tomatsås: Halvera tomater. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Lägg på oskalade vitlöksklyftor. Ringla över lite olivolja och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Bönsallad: Häll av och skölj små vita bönor. Strimla all purjolök (½ purjolök sammanlagt), spara hälften till steg 5. Lägg bönor och purjolök i en skål och blanda med rödvinsvinäger, olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Vänd ner ruccola vid servering.
  5. Stekt svamp: Skiva champinjoner. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek svampen och resten av den strimlade purjolöken ca 5 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Ugnsrostad tomatsås: Ta bort skalet från den rostade vitlöken och lägg tillsammans med tomaterna i en mixerbunke. Mixa till en slät sås med en stavmixer. Tillsätt socker och vitvinsvinäger. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Koka ravioli enligt anvisning på förpackningen.
  8. Blanda nykokt ravioli med ugnsrostad tomatsås. Toppa med stekt svamp. Servera med bönsallad.