Nudelwok med vegetarisk färs och grönsaker
25-35
Laktosfri
Vegetariskt

Nudelwok med vegetarisk färs och grönsaker

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • flytande honung
  • vatten
  • neutral olja
  • salt
  • sambal oelek

Limedressing

Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Lime
½ st
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Flytande honung
1 msk
Vatten
1 ½ dl
Majsstärkelse
1 msk

Wokade grönsaker

Broccoli
1 st
Rödlök
1 st
Gul paprika
1 st
Neutral olja
Salt
1 krm

Chilistekt färs

Neutral olja
Vegetarisk färs
1 förp
Sambal oelek
½ tsk

Till servering

Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Lime
½ st
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 651 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 78 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Limedressing: Skala och finriv ingefära och vitlök. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en bunke och blanda med pressad limesaft, japansk soja, flytande honung, vatten och majsstärkelse.
  2. Wokade grönsaker: Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Klyfta rödlök och skär gul paprika i mindre bitar. 
  3. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stek- eller wokpanna. Fräs lök och paprika ca 2 min. Tillsätt broccoli och salt och fräs ytterligare ca 3 min. Lägg på ett fat och spara pannan.
  4. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. 
  5. Chilistekt färs: Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda pannan. Fräs vegetarisk färs och sambal oelek på hög värme ca 3 min. Slå över limedressingen och låt sjuda ca 1 min.
  6. Klyfta resten av limen. Blanda wokade grönsaker, äggnudlar och chilistekt färs. Servera med limeklyfta och koriander.