Bakad potatis med avokadoröra och räkor

ViktVäktarna

Utan gluten

Bakad potatis med avokadoröra och räkor

3.54 (152)
Under 50 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Kräftdjur

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • salt
Bakpotatis
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Avokado
½ st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½-1 klyfta
Citron
1 st
Salt
Gurka
1 st
Räkor, (300 g)
1 förp
(Kräftdjur)
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du hellre baka potatisarna i mikrougn, stick några hål i varje potatis med en provsticka och baka dem på högsta effekt i ca 15 minuter.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Häll av räkor och förvara i kyl.
 Dela bakpotatis på längden. Skär några snitt över snittytan på potatisen. Lägg med snittytan nedåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min, eller tills potatisen känns mjuk (se tips!). Öppna gärna ugnsluckan för att släppa ut lite ånga efter halva tillagningstiden.
 Kärna ur avokado och lägg i en skål. Mosa avokadon med en gaffel och blanda med matyoghurt, pressad vitlök och lite citronsaft. Smaka av med lite salt. 
Vid servering, vänd på potatisarna på varsin tallrik och mosa innehållet lätt med en gaffel. Toppa med avokadoröra och räkor, ät direkt!
Smaklig måltid!