Vegetarisk ceasarsallad med kapris och vitlöksstekt portabello
25-35
Vegetariskt

Vegetarisk ceasarsallad med kapris och vitlöksstekt portabello

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • vitlök
  • svartpeppar
  • smör

Krutonger

Surdegsbaguette (Vete)
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt

Vitlöksbröd

Surdegsbaguette (Vete)
½ st
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Vitlök
1 klyfta

Ceasardressing

Kapris
½ burk
Quattrocento (Mjölk)
100 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar

Vitlöksstekt portabello

Portabello
150 g
Vitlök
1 klyfta
Smör (Mjölk)
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Sallad

Romansallad
1 st
Tomat
1 st
Kapris
½ burk
Näringsvärde per portion
  • Energi 707 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 71 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Krutonger: Tärna surdegsbaguette. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt.
  3. Vitlöksbröd: Dela surdegsbaguette på längden och lägg på plåten med krutongerna. Ringla över olivolja och strö på lite salt. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min, tills brödet fått fin färg. Halvera vitlöksklyftan och gnid in snittytan på det rostade brödet.
  4. Caesardressing: Häll av kapris. Grovriv quattrocento. Lägg hälften av den rivna osten i en mixerbunke. Tillsätt matyoghurt, kapris, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
  5. Vitlöksstekt portabello: Skiva portabello och vitlök. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs portabello, vitlök, salt och lite nymald svartpeppar ca 4 min.
  6. Sallad: Bryt romansallad i mindre bitar och klyfta tomat. Lägg i en salladsskål och blanda med ceasardressing, kapris, resten av osten och krutonger (spara några till servering).
  7. Toppa ceasarsalladen med vitlöksstekt portabello och resten av krutongerna. Servera med vitlöksbröd.