Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- socker
- vitlök
- svartpeppar
- pastavatten
Rostad fänkål
Fänkål
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Socker
3 krm
Baconfräs
Champinjoner
200 g
Bacon
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Gräddblandning
Pastavatten
1 dl
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Till servering
Linguine (Vete)
200 g
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 758 kcal
- Fett 34 g
- Kolhydrater 80 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad fänkål: Skär fänkål i mindre bitar och lägg i en smord ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt och socker. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
- Baconfräs: Skiva champinjoner och bacon. Finhacka bananschalottenlök. Fräs bacon och champinjoner i en stekpanna på hög värme, ca 4 min. Tillsätt lök, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 2 min.
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet till steg 5.
- Gräddblandning: Riv parmesan och lägg i en skål. Rör ner vispgrädde och det sparade kokvattnet. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
- Grovhacka bladpersilja. Blanda nykokt pasta med baconfräs, gräddblandning och rostad fänkål. Smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar. Strö över persilja och servera direkt.