Krämig bacon- och svamppasta med rostad fänkål
4.07 (454)
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- pastavatten
- salt
- socker
- svartpeppar
- vitlök
Fänkål
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Socker
3 krm
Champinjoner
200 g
Bacon
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Pastavatten
1 dl
Parmesanost
1 bit
Vispgrädde
½ dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Linguine
200 g
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 758 kcal
- Fett:
- 34 g
- Kolhydrater:
- 80 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär fänkål i mindre bitar och lägg i en smord ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt och socker. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
Skiva champinjoner och bacon. Finhacka bananschalottenlök. Fräs bacon och champinjoner i en stekpanna på hög värme, ca 4 min. Tillsätt lök, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 2 min.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet till steg 5.
Riv parmesan och lägg i en skål. Rör ner vispgrädde och det sparade kokvattnet. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja. Blanda nykokt pasta med baconfräs, gräddblandning och rostad fänkål. Smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar. Strö över persilja och servera direkt.
Smaklig måltid!