Krämig bacon- och svamppasta med rostad fänkål
25-35

Krämig bacon- och svamppasta med rostad fänkål

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • socker
  • vitlök
  • svartpeppar
  • pastavatten

Rostad fänkål

Fänkål
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Socker
3 krm

Baconfräs

Champinjoner
200 g
Bacon
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm

Gräddblandning

Pastavatten
1 dl
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Salt
1 krm
Svartpeppar

Till servering

Linguine (Vete)
200 g
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 758 kcal
  • Fett 34 g
  • Kolhydrater 80 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad fänkål: Skär fänkål i mindre bitar och lägg i en smord ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt och socker. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
  3. Baconfräs: Skiva champinjoner och bacon. Finhacka bananschalottenlök. Fräs bacon och champinjoner i en stekpanna på hög värme, ca 4 min. Tillsätt lök, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 2 min. 
  4. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet till steg 5.
  5. Gräddblandning: Riv parmesan och lägg i en skål. Rör ner vispgrädde och det sparade kokvattnet. Krydda med salt och nymald svartpeppar. 
  6. Grovhacka bladpersilja. Blanda nykokt pasta med baconfräs, gräddblandning och rostad fänkål. Smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar. Strö över persilja och servera direkt.