Fläskfärsburgare med garam masala, vinägerkokt rödlök och vitlöksdipp
30-40

Fläskfärsburgare med garam masala, vinägerkokt rödlök och vitlöksdipp

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • vitlök
  • svartpeppar
  • ströbröd
  • vatten
  • sambal oelek

Pommes

Potatis
400 g
Palsternacka
150 g
Olivolja
Salt
Paprikapulver
½ msk

Vinägerkokt rödlök

Rödlök
1 st
Socker
½ msk
Vitvinsvinäger
2 msk

Vitlöksdipp

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar

Fläskfärsburgare

Fläskfärs
250 g
Vitlök
½ klyfta
Ströbröd
1 msk
Vatten
2 msk
Garam masala
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Salt
½ tsk

Tillbehör

Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Babyspenat
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 745 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 80 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Pommes: Skär potatis till pommes frites-liknande stavar. Skär palsternacka i tunna stavar. Lägg allt i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och paprikapulver. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min.
  3. Vinägerkokt rödlök: Strimla rödlök tunt. Lägg i en liten kastrull och blanda med socker och vitvinsvinäger. Koka upp och låt sjuda tills vätskan kokat bort. Ställ åt sidan.
  4. Vitlöksdipp: Blanda matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
  5. Fläskfärsburgare: Blanda fläskfärs, pressad vitlök, ströbröd, vatten, garam masala, sambal oelek och salt i en bunke. Forma till 2 biffar. Grilla eller stek biffarna ca 4 min per sida, tills burgarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  6. Värm hamburgerbröden snabbt i en stekpanna eller brödrost.
  7. Fyll hamburgerbröd med vitlöksdipp, burgare, babyspenat och vinägerkokt rödlök. Servera med potatis- och palsternackspommes.