30-40
Laktosfri
Utan gluten
Ugnsbakad laxfilé med sesamstekt brysselkål och brynt sojasmör
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk,
- sojabönor,
- sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- salt
- svartpeppar
Till servering
Jasminris
125 g
Sesamstekt brysselkål
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Brysselkål
1 förp
Smör (Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Ugnsbakad lax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
2 krm
Brynt sojasmör
Smör (Mjölk)
20 g
Japansk soja (Sojabönor)
25 ml
Näringsvärde per portion
- Energi 729 kcal
- Fett 38 g
- Kolhydrater 57 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 135°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelse sesamstekt brysselkål: Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna, lägg i en skål. Plocka de yttersta bladen från brysselkålen och halvera innanmätet. Lägg i separata skålar.
- Ugnsbakad lax: Krydda laxfilèerna med salt. Lägg i en smord ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
- Brynt sojasmör: Hetta upp smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart. Dra kastrullen från värmen och vispa ner japansk soja. Ställ åt sidan tills servering.
- Sesamstekt brysselkål: Stek de halverade brysselkålsbitarna i en stekpanna med smör ca 2 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Blanda ner brysselkålsblad och strö över rostade sesamfrön.
- Servera ugnsbakad lax med jasminris, sesamstekt brysselkål och brynt sojasmör.