Ugnsbakad laxfilé med sesamstekt brysselkål och brynt sojasmör
30-40
Laktosfri
Utan gluten

Ugnsbakad laxfilé med sesamstekt brysselkål och brynt sojasmör

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

Jasminris
125 g

Sesamstekt brysselkål

Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Brysselkål
1 förp
Smör (Mjölk)
Salt
Svartpeppar

Ugnsbakad lax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
2 krm

Brynt sojasmör

Smör (Mjölk)
20 g
Japansk soja (Sojabönor)
25 ml
Näringsvärde per portion
  • Energi 729 kcal
  • Fett 38 g
  • Kolhydrater 57 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 135°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
  2. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Förberedelse sesamstekt brysselkål: Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna, lägg i en skål. Plocka de yttersta bladen från brysselkålen och halvera innanmätet. Lägg i separata skålar.
  4. Ugnsbakad lax: Krydda laxfilèerna med salt. Lägg i en smord ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  5. Brynt sojasmör: Hetta upp smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart. Dra kastrullen från värmen och vispa ner japansk soja. Ställ åt sidan tills servering.
  6. Sesamstekt brysselkål: Stek de halverade brysselkålsbitarna i en stekpanna med smör ca 2 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Blanda ner brysselkålsblad och strö över rostade sesamfrön.
  7. Servera ugnsbakad lax med jasminris, sesamstekt brysselkål och brynt sojasmör.