Persisk linsgryta med cashewnötter, torkade tranbär och basmatiris
20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Persisk linsgryta med cashewnötter, torkade tranbär och basmatiris

Ingredienser

Allergener
  • Selleri,
  • vete,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vetemjöl
  • vatten
  • sambal oelek
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Persisk linsgryta

Belugalinser
60 g
Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Rotselleri (Selleri)
200 g
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Curry
2 tsk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vatten
3 dl
Coconut cream
1 förp
Sambal oelek
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Lime
1 st
Salt
2 krm
Svartpeppar
Babyspenat
65 g

Till servering

Basmatiris
125 g
Torkade tranbär
25 g
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 676 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 95 g
  • Protein 22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt. 
  2. Förberedelser: Hacka schalottenlök. Skala och grovriv morot. Skala rotselleri med en liten vass kniv och skär i mindre bitar, ca 2x2 cm.
  3. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Persisk linsgryta: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs rotselleri, schalottenlök, pressad vitlök och curry ca 2 min.
  5. Pudra vetemjöl över grytan. Tillsätt vatten, coconut cream, sambal oelek (efter egen smak) och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjuda ca 10 min. Rör ner morot och avhällda linser, låt sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med pressad saft från en lime, salt och lite nymald svartpeppar. 
  6. Blanda ner babyspenat i grytan. Toppa med torkade tranbär och cashewnötter. Servera persisk gryta med basmatiris.