Tagliatelle med ugnsrostad tomat, sötpotatis och fetaost

ViktVäktarna

Kalorismart
Vegetariskt

Tagliatelle med ugnsrostad tomat, sötpotatis och fetaost

3.41 (79)
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Sötpotatis
½ st
Aubergine
1 st
Rödlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
2 tsk
Salt
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Svartpeppar
Tagliatelle
125 g
(Vete)
Oregano
10 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
 Tärna sötpotatis och aubergine i ca 2x2 cm. Klyfta rödlök tunt.
Lägg sötpotatis, aubergine, rödlök och cocktailtomater i en ugnsform. Blanda med olivolja och lite salt. Lägg fetaosten i mitten av ugnsformen och tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills sötpotatisen är klar och osten fått fin färg. 
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan. 
Blanda ner pastan i grönsakerna och tillsätt lite av pastavattnet. Blanda ordentligt tills det är krämigt och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Toppa med blad av oregano. 
Smaklig måltid!