ViktVäktarna
Kalorismart
Vegetariskt
Tagliatelle med ugnsrostad tomat, sötpotatis och fetaost
3.41 (79)
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
Sötpotatis
½ st
Aubergine
1 st
Rödlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
2 tsk
Salt
Fetaost
50 g
Svartpeppar
Tagliatelle
125 g
Oregano
10 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Tärna sötpotatis och aubergine i ca 2x2 cm. Klyfta rödlök tunt.
Lägg sötpotatis, aubergine, rödlök och cocktailtomater i en ugnsform. Blanda med olivolja och lite salt. Lägg fetaosten i mitten av ugnsformen och tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills sötpotatisen är klar och osten fått fin färg.
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
Blanda ner pastan i grönsakerna och tillsätt lite av pastavattnet. Blanda ordentligt tills det är krämigt och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Toppa med blad av oregano.
Smaklig måltid!