Orientaliska pannbiffar med sesamhummus och bulgur
30-40
Laktosfri

Orientaliska pannbiffar med sesamhummus och bulgur

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ströbröd
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
  • kikärtsspad
  • flingsalt
  • olivolja

Orientaliska pannbiffar

Blandfärs
250 g
Rödlök
½ st
Ströbröd
2 msk
Vatten
3 msk
Paprikapulver
1 tsk
Spiskummin
1½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Neutral olja

Sesamhummus

Kikärtor
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Kikärtsspad
ca 1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Sesamolja (Sesamfrön)
1 msk

Tomatsallad

Rödlök
½ st
Tomat
2 st
Ajvar relish
1 förp
Flingsalt
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olivolja

Tillbehör

Bulgur (Vete)
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 709 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 63 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Grovriv hälften av rödlöken och hacka resten. Häll av kikärtor, men spara ca 1 msk av spadet.
  3. Orientaliska pannbiffar: Blanda riven rödlök, ströbröd, vatten, paprikapulver, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner blandfärs. Låt stå till punkt 6. 
  4. Sesamhummus: Lägg avhällda kikärtor i en mixerbunke. Tillsätt sesamolja, pressad vitlök, spiskummin, vitvinsvinäger, kikärtsspad, salt och lite nymald svartpeppar. Mix slätt med stavmixer. Smaka av med lite salt.
  5. Tomatsallad: Skär tomat i mindre bitar och lägg i en salladsskål. Blanda med hackad rödlök, ajvar relish, vitvinsvinäger och lite olivolja. Smaka av med lite flingsalt. 
  6. Orientaliska pannbiffar: Forma färsen till 4 små biffar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek färsbiffarna på medelvärme ca 5 min per sida, tills det är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  7. Servera orientaliska pannbiffar med sesamhummus, tomatsallad och bulgur.