Grillad kyckling med parmesanslungad romansallad
30-40
Laktosfri

Grillad kyckling med parmesanslungad romansallad

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • flytande honung
  • vitvinsvinäger

Ugnsrostad potatis

Potatis
400 g
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Marinerad kyckling

Kycklingfilé
300 g
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
¾ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar

Dressing

Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Olivolja
2 msk
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Salt
1 ½ krm
Svartpeppar

Sallad

Polkabeta
1 st
Romansallad
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 638 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 51 g
  • Protein 50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Ugnsrostad potatis: Dela potatis och skär rödlök i klyftor. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 22 min.
  3. Marinerad kyckling: Blanda japansk soja, pressad vitlök, olivolja, flytande honung, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner kycklingfilé och låt marinera minst 10 min.
  4. Dressing: Vispa samman dijonsenap (eller din favorit senap) och vitvinsvinäger i en salladsskål. Blanda ner olivolja, riven parmesan, salt och lite nymald svartpeppar. 
  5. Sallad: Skala polkabeta och hyvla i tunna skivor (med mandolin eller osthyvel). Skär romansallad i grova bitar. Blanda med dressingen i salladsskålen precis innan servering.
  6. Grilla eller stek kycklingen i en stekpanna med lite olivolja ca 8 min per sida, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  7. Servera nygrillad kyckling med parmesanslungad sallad och rostad potatis.