Fisksoppa på torsk med crème fraiche och surdegsbröd
20-30

Fisksoppa på torsk med crème fraiche och surdegsbröd

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • olivolja
  • smör
  • vitlök
  • tomatpuré
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • svartpeppar

Fisksoppa

Rödlök
1 st
Morot
2 st
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Olivolja
Smör (Mjölk)
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
3 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Svartpeppar

Till servering

Surdegspavé (Vete)
1 förp
Bladpersilja
20 g
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 585 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 53 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Grädda surdegspavé lagom till servering. Frys gärna in de bröd som blir över.
  2. Förberedelser: Skär rödlök i tunna klyftor. Slanta morötter. Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda fisken med salt.
  3. Fisksoppa: Hetta upp lite olivolja och smör i en stekgryta eller rymlig kastrull. Fräs lök, morötter och pressad vitlök ca 5 min. Tillsätt tomatpuré, vitvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, vatten och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 10 min under lock. 
  4. Lägg ner fisken i grytan och sjud ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Grovhacka bladpersilja. Servera fisksoppan med en klick crème fraiche och varm surdegspavé. Toppa med persilja!