Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Vegocarbonara med chipotlemarinerad ostronskivling och färsk persilja
3.99 (547)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Havre·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- grönsaksbuljong
- olivolja
- olja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Chipotlekrydda
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
30 ml
Balsamvinäger
1 msk
Ostronskivling
200 g
Olja
2 tsk
Citron
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Imat
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Salt
1 krm
Svartpeppar
Spaghetti
200 g
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 630 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 89 g
- Protein:
- 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Blanda chipotlekrydda, pressad vitlök, japansk soja och balsamvinäger i en rymlig bunke. Strimla ostronskivling och blanda ner i marinaden så den täcks runt om. Låt stå till steg 5.
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bananshalottenlök. Skiva vitlök tunt. Hetta upp lite olivolja i en katrull och stek lök och vitök på låg värme ca 3 min. Tillsätt allt citronskal, pressad citronsaft, imat, smulad grönsaksbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Koka upp och låt sjuda ca 3 min.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen (spara ca 1/2 dl av pastavattnet).
När pastan kokar, lyft ur svampen från marinaden och torka med lite hushållspapper. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek svampen på hög värme ca 3 min, tills den fått fin färg.
Blanda avhälld pasta med carbonarasåsen, späd med det sparade pastavattnet för önskad krämighet.
Finhacka bladpersilja. Servera vegocarbonara toppad med chipotlemarinerad ostronskivling och hackad persilja.
Smaklig måltid!