Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Chinese tofu med salladslök, jasminris och sesamwokade grönsaker
Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vitlök
Jasminris
125 g
Salladslök
1 förp
Sesamfrön
1 förp
Tofu
200 g
Majsstärkelse
2 msk
Olja
Kinesisk wok- och dippsås
2 förp
Pak choy
1 förp
Champinjoner
125 g
Sesamolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
2 krm
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 740 kcal
- Fett:
- 33 g
- Kolhydrater:
- 80 g
- Protein:
- 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg i en liten skål. Finstrimla den övre gröna delen på salladslöken och skär den nedre vita delen i cm-stora bitar. Lägg i separata skålar. Halvera champinjoner och skär pak choy i mindre bitar.
Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull. Koka pak choy ca ½ min, häll av och spola i kallt vatten.
Skär tofu i kuber (ca 2x2 cm). Lägg på en tallrik och blanda med majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek de panerade tofubitarna runt om tills de känns frasiga. Låt rinna av på lite hushållspapper. Torka ur den använda stekpannan. Tillsätt kinesisk wok- och dippsås och låt koka upp. Blanda ner den stekta tofun och blanda runt.
Hetta upp sesamolja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs champinjoner och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt pak choy och de cm-stora salladslökbitarna, fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med salt och lite chili flakes.
Strö finstrimlad salladslök och rostade sesamfrön över tofun. Servera med sesamwokade grönsaker och jasminris.
Smaklig måltid!