Chinese tofu med salladslök, jasminris och sesamwokade grönsaker
25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Chinese tofu med salladslök, jasminris och sesamwokade grönsaker

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vitlök
  • salt

Till servering

Jasminris
125 g
Salladslök
1 förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp

Chinese tofu

Tofu (Sojabönor)
200 g
Majsstärkelse
2 msk
Neutral olja
Kinesisk wok- och dippsås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
2 förp

Sesamwokade grönsaker

Pak choy
1 förp
Champinjoner
125 g
Sesamolja (Sesamfrön)
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
2 krm
Chili flakes
Näringsvärde per portion
  • Energi 743 kcal
  • Fett 34 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelse: Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg i en liten skål. Finstrimla den övre gröna delen på salladslöken och skär den nedre vita delen i cm-stora bitar. Lägg i separata skålar. Halvera champinjoner och skär pak choy i mindre bitar.
  3. Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull. Koka pak choy ca ½ min, häll av och spola i kallt vatten. 
  4. Chinese tofu: Skär tofu i kuber (ca 2x2 cm). Lägg på en tallrik och blanda med majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek de panerade tofubitarna runt om tills de känns frasiga. Låt rinna av på lite hushållspapper. Torka ur den använda stekpannan. Tillsätt kinesisk wok- och dippsås och låt koka upp. Blanda ner den stekta tofun och blanda runt.
  5. Sesamwokade grönsaker: Hetta upp sesamolja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs champinjoner och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt pak choy och de cm-stora salladslökbitarna,  fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med salt och lite chili flakes.
  6. Strö finstrimlad salladslök och rostade sesamfrön över tofun. Servera med sesamwokade grönsaker och jasminris.