Chiligryta med svarta bönor, tortillachips och guacamole
25-35
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Chiligryta med svarta bönor, tortillachips och guacamole

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • vitlök
    • olivolja
    • vatten
    • rödvinsvinäger
    • socker
    • grönsaksbuljong
    • salt
    • svartpeppar

    Chiligryta

    Röd paprika
    1 st
    Rödlök
    1 st
    Röd chili
    ½ st
    Vitlök
    2 klyfta
    Svarta bönor
    1 förp
    Olivolja
    1 msk
    Chipotlekrydda
    1 tsk
    Spiskummin
    ½ msk
    Malen kanel
    1 krm
    Krossade tomater
    1 förp
    Vatten
    ½ dl
    Rödvinsvinäger
    ½ msk
    Socker
    1 tsk
    Grönsaksbuljong
    1 tärning
    Salt
    Svartpeppar

    Guacamole

    Avokado
    1 st
    Lime
    ½ st
    Koriander
    10 g
    Röd chili
    ⅓ st
    Salt

    Till servering

    Lime
    ½ st
    Koriander
    10 g
    Tortillachips
    1 påse
    Näringsvärde per portion
    • Energi 631 kcal
    • Fett 30 g
    • Kolhydrater 74 g
    • Protein 15 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    Tips från kocken:

    Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta.

    1. Förberedelser: Tärna röd paprika. Klyfta rödlök. Finhacka all röd chili och vitlök. Häll av och skölj svarta bönor. Grovhacka all koriander.
    2. Chiligryta: Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs paprika, lök, chili, vitlök, chipotle, spiskummin och malen kanel ca 3 min.
    3. Rör ner krossade tomater, bönor, vatten, rödvinsvinäger, socker och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
    4. Guacamole: Mosa avokado med en gaffel. Lägg i en skål och tillsätt limesaft, koriander och resten av den röda chilin. Smaka av med lite salt.
    5. Klyfta resten av limen. Toppa chiligrytan med koriander. Servera med guacamole, tortillachips och limeklyfta.