Tunisisk bulgursallad med falafel och myntakräm
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Tunisisk bulgursallad med falafel och myntakräm

Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Svaveldioxid
    ·
  • Havre
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Olivolja
½ msk
Vatten
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Spiskummin
½ tsk
Salt
Vatten
3 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Bulgur
125 g
(Vete)
Zucchini
½ st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Torkade aprikoser
20 g
(Svaveldioxid)
Mynta
10 g
Tomat
1 st
Flingsalt
Mynta
10 g
Imat fraiche
1 dl
(Havre)
Salt
Svartpeppar
Falafel
1 förp
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
594 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
72 g
Protein:
19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong i en kastrull. Häll ner bulgur och koka enligt anvisning på förpackningen.
 Blanda olivolja, vatten, vitvinsvinäger, spiskummin och lite salt i en rymlig bunke. 
Tärna zucchini. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek zucchinin ca 4 min på hög värme. Tillsätt pressad vitlök och stek ytterligare ca 30 sek.
Finhacka aprikoser och mynta. Grovhacka tomat. Blanda ner allt i en salladsskål med bulgur, zucchini och salladsdressing. Smaka av med lite flingsalt.
Finhacka mynta. Blanda imat fraiche och mynta i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek falafel runt om ca 3 min tills den fått fin färg och yta.
Servera tunisisk bulgursallad med falafel och myntaykräm.
Smaklig måltid!