Tunisisk bulgursallad med falafel och myntakräm
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Tunisisk bulgursallad med falafel och myntakräm

Ingredienser

Allergener
  • Svaveldioxid,
  • havre,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • grönsaksbuljong
  • vitlök
  • flingsalt
  • svartpeppar

Salladsdressing

Olivolja
½ msk
Vatten
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Spiskummin
½ tsk
Salt

Bulgursallad

Vatten
3 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Bulgur (Vete)
125 g
Zucchini
½ st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Torkade aprikoser (Svaveldioxid)
20 g
Mynta
10 g
Tomat
1 st
Flingsalt

Myntakräm

Mynta
10 g
Imat fraiche (Havre)
1 dl
Salt
Svartpeppar

Falafel

Falafel
1 förp
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 594 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong i en kastrull. Häll ner bulgur och koka enligt anvisning på förpackningen.
  2. Salladsdressing: Blanda olivolja, vatten, vitvinsvinäger, spiskummin och lite salt i en rymlig bunke. 
  3. Bulgursallad: Tärna zucchini. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek zucchinin ca 4 min på hög värme. Tillsätt pressad vitlök och stek ytterligare ca 30 sek.
  4. Finhacka aprikoser och mynta. Grovhacka tomat. Blanda ner allt i en salladsskål med bulgur, zucchini och salladsdressing. Smaka av med lite flingsalt.
  5. Myntakräm: Finhacka mynta. Blanda imat fraiche och mynta i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Falafel: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek falafel runt om ca 3 min tills den fått fin färg och yta.
  7. Servera tunisisk bulgursallad med falafel och myntaykräm.