30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Tunisisk bulgursallad med falafel och myntakräm
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Svaveldioxid,
- havre,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- vitvinsvinäger
- salt
- grönsaksbuljong
- vitlök
- flingsalt
- svartpeppar
Salladsdressing
Olivolja
½ msk
Vatten
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Spiskummin
½ tsk
Salt
Bulgursallad
Vatten
3 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Bulgur (Vete)
125 g
Zucchini
½ st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Torkade aprikoser (Svaveldioxid)
20 g
Mynta
10 g
Tomat
1 st
Flingsalt
Myntakräm
Mynta
10 g
Imat fraiche (Havre)
1 dl
Salt
Svartpeppar
Falafel
Falafel
1 förp
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 594 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 72 g
- Protein 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong i en kastrull. Häll ner bulgur och koka enligt anvisning på förpackningen.
- Salladsdressing: Blanda olivolja, vatten, vitvinsvinäger, spiskummin och lite salt i en rymlig bunke.
- Bulgursallad: Tärna zucchini. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek zucchinin ca 4 min på hög värme. Tillsätt pressad vitlök och stek ytterligare ca 30 sek.
- Finhacka aprikoser och mynta. Grovhacka tomat. Blanda ner allt i en salladsskål med bulgur, zucchini och salladsdressing. Smaka av med lite flingsalt.
- Myntakräm: Finhacka mynta. Blanda imat fraiche och mynta i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Falafel: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek falafel runt om ca 3 min tills den fått fin färg och yta.
- Servera tunisisk bulgursallad med falafel och myntaykräm.