Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Ljummen thaisallad med kryddig vegofärs och jordnötter
3.67 (76)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vitvinsvinäger
Japansk soja
2 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Lime
½ st
Socker
1 tsk
Risnudlar
½ förp
Purjolök
½ st
Champinjoner
125 g
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
⅓-½ st
Mynta
20 g
Olja
1 tsk
Vegetarisk färs
1 förp
Salt
1 krm
Lime
½ st
Jordnötter
40 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 598 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 59 g
- Protein:
- 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!
Blanda japansk soja, vitvinsvinäger, pressad limesaft och socker i en skål.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
Strimla purjolök. Skiva champinjoner. Grovhacka vitlök, röd chili och mynta. Klyfta resten av limen.
Hetta upp neutral olja i en wok- eller stekpanna och fräs hälften av purjolöken, vitlök och chili ca 1 min. Tillsätt champinjoner och fräs ca 1 min. Blanda ner vegetarisk färs och fräs ytterligare ca 3 min.
Klipp sönder de kokta nudlarna. Blanda ner nudlar, resten av purjolöken, dressing och mynta i pannan. Smaka av med salt.
Servera ljummen thaisallad toppad med jordnötter och limeklyfta.
Smaklig måltid!