Ljummen thaisallad med kryddig vegofärs och jordnötter
20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Ljummen thaisallad med kryddig vegofärs och jordnötter

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • socker
  • neutral olja
  • salt

Dressing

Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Lime
½ st
Socker
1 tsk

Ljummen thaisallad

Risnudlar
½ förp
Purjolök
½ st
Champinjoner
125 g
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
⅓-½ st
Mynta
20 g
Neutral olja
1 tsk
Vegetarisk färs
1 förp
Salt
1 krm

Till servering

Lime
½ st
Jordnötter (Jordnötter)
40 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 598 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 59 g
  • Protein 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!

  1. Dressing: Blanda japansk soja, vitvinsvinäger, pressad limesaft och socker i en skål.
  2. Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
  3. Förberedelser: Strimla purjolök. Skiva champinjoner. Grovhacka vitlök, röd chili och mynta. Klyfta resten av limen.
  4. Ljummen thaisallad: Hetta upp neutral olja i en wok- eller stekpanna och fräs hälften av purjolöken, vitlök och chili ca 1 min. Tillsätt champinjoner och fräs ca 1 min. Blanda ner vegetarisk färs och fräs ytterligare ca 3 min.
  5. Klipp sönder de kokta nudlarna. Blanda ner nudlar, resten av purjolöken, dressing och mynta i pannan. Smaka av med salt.
  6. Servera ljummen thaisallad toppad med jordnötter och limeklyfta.