20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Ljummen thaisallad med kryddig vegofärs och jordnötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Jordnötter,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitvinsvinäger
- socker
- neutral olja
- salt
Dressing
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Lime
½ st
Socker
1 tsk
Ljummen thaisallad
Risnudlar
½ förp
Purjolök
½ st
Champinjoner
125 g
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
⅓-½ st
Mynta
20 g
Neutral olja
1 tsk
Vegetarisk färs
1 förp
Salt
1 krm
Till servering
Lime
½ st
Jordnötter (Jordnötter)
40 g
Näringsvärde per portion
- Energi 598 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 59 g
- Protein 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!
- Dressing: Blanda japansk soja, vitvinsvinäger, pressad limesaft och socker i en skål.
- Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
- Förberedelser: Strimla purjolök. Skiva champinjoner. Grovhacka vitlök, röd chili och mynta. Klyfta resten av limen.
- Ljummen thaisallad: Hetta upp neutral olja i en wok- eller stekpanna och fräs hälften av purjolöken, vitlök och chili ca 1 min. Tillsätt champinjoner och fräs ca 1 min. Blanda ner vegetarisk färs och fräs ytterligare ca 3 min.
- Klipp sönder de kokta nudlarna. Blanda ner nudlar, resten av purjolöken, dressing och mynta i pannan. Smaka av med salt.
- Servera ljummen thaisallad toppad med jordnötter och limeklyfta.