Kyckling i dillsås med kokt potatis och gurksallad
15-20
Utan gluten

Kyckling i dillsås med kokt potatis och gurksallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • salt
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • svartpeppar

Kokt potatis

Skalad potatis
1 förp

Kyckling i dillsås

Gul lök
1 st
Dill
20 g
Minutfilé
330 g
Smör (Mjölk)
1 msk
Morotsslantar
1 förp
Salt
1 krm
Vatten
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Socker
2 tsk
Ättiksprit (12%)
2 tsk
Majsstärkelse
1 msk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Svartpeppar

Gurksallad

Gurka
1 st
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 655 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 58 g
  • Protein 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du har tid - pressa potatisen innan servering!

  1. Kokt potatis: Koka skalad potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela större potatisar i mindre bitar för kortare tillagningstid.
  2. Förberedelser: Klyfta gul lök. Finhacka dill. Skär minutfilé i mindre bitar.
  3. Kyckling i dillsås: Hetta upp smör i en stekgryta och bryn kyckling, lök, morotsslantar och salt ca 2 min. Tillsätt vatten, smulad kycklingbuljong, socker och ättikssprit. Låt koka ca 6 min, tills kycklingen är klar.
  4. Blanda majsstärkelse med lika delar vatten. Häll ner grädde och majsstärkelse i grytan, låt sjuda ytterligare ca 1 min. Ta grytan från värmen och vänd ner dill. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  5. Gurksallad: Skär gurka i grova bitar och blanda med mixsallad i en salladsskål.
  6. Servera kyckling i dillsås med kokt potatis (se tips!) och gurksallad.