Utan gluten
Vegetariskt
Bakad sötpotatis med majskräm och grillosttopping
3.74 (74)
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Sötpotatis
2 st
Olivolja
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Majs
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Spiskummin
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
Halloumi
200 g
Tomat
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 700 kcal
- Fett:
- 34 g
- Kolhydrater:
- 67 g
- Protein:
- 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Det går självklart bra att servera allt var för sig.
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Halvera sötpotatis på längden. Pensla med lite olivolja och strö på lite salt på snittytan. Lägg potatisen med snittytan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen ca 30 min, tills sötpotatisen blivit mjuk.
Häll av majs. Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek majs, spiskummin, salt och nymald svartpeppar ca 4 min, tills den fått fin färg. Häll majsen i en bunke och spara pannan. Blanda ner lök och matyoghurt i bunken. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Tärna halloumi och tomat smått. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek osten ca 4 min runtom, tills den fått fin färg. Lägg upp i en skål och blanda med tomat.
Servera bakad sötpotatis toppad med majskräm och halloumitopping.
Smaklig måltid!