Bakad sötpotatis med majskräm och grillosttopping
Utan gluten
Vegetariskt

Bakad sötpotatis med majskräm och grillosttopping

3.74 (74)
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Sötpotatis
2 st
Olivolja
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Majs
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Spiskummin
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Halloumi
200 g
(Mjölk, Laktos)
Tomat
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
700 kcal
Fett:
34 g
Kolhydrater:
67 g
Protein:
32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det går självklart bra att servera allt var för sig.

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Halvera sötpotatis på längden. Pensla med lite olivolja och strö på lite salt på snittytan. Lägg potatisen med snittytan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen ca 30 min, tills sötpotatisen blivit mjuk. 
Häll av majs. Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek majs, spiskummin, salt och nymald svartpeppar ca 4 min, tills den fått fin färg. Häll majsen i en bunke och spara pannan. Blanda ner lök och matyoghurt i bunken. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
 Tärna halloumi och tomat smått. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek osten ca 4 min runtom, tills den fått fin färg. Lägg upp i en skål och blanda med tomat. 
Servera bakad sötpotatis toppad med majskräm och halloumitopping.
Smaklig måltid!