Bakad sötpotatis med majskräm och grillosttopping
30-40
Utan gluten
Vegetariskt

Bakad sötpotatis med majskräm och grillosttopping

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • bakplåtspapper
  • svartpeppar

Bakad sötpotatis

Sötpotatis
2 st
Olivolja
Salt
Bakplåtspapper
1 st

Majskräm

Majs
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Spiskummin
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl

Halloumitopping

Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Tomat
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 700 kcal
  • Fett 34 g
  • Kolhydrater 67 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det går självklart bra att servera allt var för sig.

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Bakad sötpotatis: Halvera sötpotatis på längden. Pensla med lite olivolja och strö på lite salt på snittytan. Lägg potatisen med snittytan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen ca 30 min, tills sötpotatisen blivit mjuk. 
  3. Majskräm: Häll av majs. Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek majs, spiskummin, salt och nymald svartpeppar ca 4 min, tills den fått fin färg. Häll majsen i en bunke och spara pannan. Blanda ner lök och matyoghurt i bunken. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Halloumitopping: Tärna halloumi och tomat smått. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek osten ca 4 min runtom, tills den fått fin färg. Lägg upp i en skål och blanda med tomat. 
  5. Servera bakad sötpotatis toppad med majskräm och halloumitopping.