30-40
Utan gluten
Vegetariskt
Bakad sötpotatis med majskräm och grillosttopping
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- bakplåtspapper
- svartpeppar
Bakad sötpotatis
Sötpotatis
2 st
Olivolja
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Majskräm
Majs
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Spiskummin
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Halloumitopping
Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Tomat
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 700 kcal
- Fett 34 g
- Kolhydrater 67 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Det går självklart bra att servera allt var för sig.
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Bakad sötpotatis: Halvera sötpotatis på längden. Pensla med lite olivolja och strö på lite salt på snittytan. Lägg potatisen med snittytan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen ca 30 min, tills sötpotatisen blivit mjuk.
- Majskräm: Häll av majs. Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek majs, spiskummin, salt och nymald svartpeppar ca 4 min, tills den fått fin färg. Häll majsen i en bunke och spara pannan. Blanda ner lök och matyoghurt i bunken. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
- Halloumitopping: Tärna halloumi och tomat smått. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek osten ca 4 min runtom, tills den fått fin färg. Lägg upp i en skål och blanda med tomat.
- Servera bakad sötpotatis toppad med majskräm och halloumitopping.