Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- ströbröd
- vatten
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- mjölk
- vetemjöl
- kycklingbuljong
- rödvinsvinäger
Köttbullar
Nötfärs
250 g
Ströbröd
1 msk
Vatten
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Gräddsås
Champinjoner
125 g
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Olivolja
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Kycklingbuljong
½ tärning
Sallad
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
30 g
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Spaghetti (Vete)
200 g
Näringsvärde per portion
- Energi 774 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 83 g
- Protein 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 4.
- Köttbullar: Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till ca 10 köttbullar.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn köttbullarna runt om ca 8 min. Lägg över på ett fat och spara pannan.
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
- Skiva champinjoner. Häll upp vispgrädde, mjölk och kinesisk soja i en liten skål.
- Gräddsås: Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Stek champinjonerna på hög värme ca 4 min. Sänk till medelvärme och pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölkblandningen (lite i taget) och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 3 min. Lägg tillbaka köttbullarna i pannan och sjud ca 3 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Sallad: Skiva bananschalottenlök tunt. Lägg lök och mixsallad i en salladsskål. Blanda med rödvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
- Blanda köttbullarna och gräddsåsen med nykokt linguine. Servera med sallad.