Gräddig pasta med köttbullar och champinjoner
25-35

Gräddig pasta med köttbullar och champinjoner

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ströbröd
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • mjölk
  • vetemjöl
  • kycklingbuljong
  • rödvinsvinäger

Köttbullar

Nötfärs
250 g
Ströbröd
1 msk
Vatten
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja

Gräddsås

Champinjoner
125 g
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Olivolja
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Kycklingbuljong
½ tärning

Sallad

Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
30 g
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Till servering

Spaghetti (Vete)
200 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 774 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 83 g
  • Protein 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 4.
  2. Köttbullar: Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till ca 10 köttbullar.
  3. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn köttbullarna runt om ca 8 min. Lägg över på ett fat och spara pannan.
  4. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  5. Skiva champinjoner. Häll upp vispgrädde, mjölk och kinesisk soja i en liten skål.
  6. Gräddsås: Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Stek champinjonerna på hög värme ca 4 min. Sänk till medelvärme och pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölkblandningen (lite i taget) och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 3 min. Lägg tillbaka köttbullarna i pannan och sjud ca 3 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  7. Sallad: Skiva bananschalottenlök tunt. Lägg lök och mixsallad i en salladsskål. Blanda med rödvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
  8. Blanda köttbullarna och gräddsåsen med nykokt linguine. Servera med sallad.