Limekyckling i kokosmjölk med nudlar och sesamfrön
20-30
Laktosfri

Limekyckling i kokosmjölk med nudlar och sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • sambal oelek
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • socker

Till servering

Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp

Limekyckling

Broccoli
1 st
Lime
1 st
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Malen koriander
½ tsk
Malen ingefära
½ tsk
Salt
2 krm
Sambal oelek
½ tsk
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Socker
1 tsk
Näringsvärde per portion
  • Energi 619 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 55 g
  • Protein 50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna för en nötigare smak.

  1. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan i kallt vatten.
  2. Förberedelser: Skär broccoli i små buketter. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Strimla kycklingfilé.
  3. Limekyckling: Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kyckling, pressad vitlök, malen koriander, malen ingefära, salt och sambal oelek ca 2 min.
  4. Tillsätt coconut cream, vatten, smulad kycklingbuljong, socker, limeskal, pressad saft från halva limen och broccoli. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
  5. Klyfta resten av limen. Lägg äggnudlar i två djupa skålar. Häll på limekyckling och strö över sesamfrön. Servera med limeklyftor.