Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- sambal oelek
- vatten
- kycklingbuljong
- socker
Till servering
Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Limekyckling
Broccoli
1 st
Lime
1 st
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Malen koriander
½ tsk
Malen ingefära
½ tsk
Salt
2 krm
Sambal oelek
½ tsk
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Socker
1 tsk
Näringsvärde per portion
- Energi 619 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 55 g
- Protein 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna för en nötigare smak.
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan i kallt vatten.
- Förberedelser: Skär broccoli i små buketter. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Strimla kycklingfilé.
- Limekyckling: Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kyckling, pressad vitlök, malen koriander, malen ingefära, salt och sambal oelek ca 2 min.
- Tillsätt coconut cream, vatten, smulad kycklingbuljong, socker, limeskal, pressad saft från halva limen och broccoli. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
- Klyfta resten av limen. Lägg äggnudlar i två djupa skålar. Häll på limekyckling och strö över sesamfrön. Servera med limeklyftor.