Röd currygryta med kyckling och sötpotatis
30-40
Laktosfri
13
Points®värde per portion

Röd currygryta med kyckling och sötpotatis

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten

Röd currygryta

Sötpotatis
½ st
Coconut cream
½ förp
Vatten
1½ dl
Röd currypasta
1 msk
Fisksås (Fisk)
½ msk
Majsstärkelse
½ msk
Gul paprika
1 st
Kycklingfilé
300 g
Lime
½ st

Till servering

Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Koriander
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Röd currygryta: Skala och tärna sötpotatis i mindre bitar, ca 1x1 cm. Vispa ihop coconut cream, vatten, röd currypasta, fisksås och majsstärkelse i en stekgryta. Koka upp och lägg ner sötpotatistärningarna. Låt sjuda ca 5 min.
  2. Tärna gul paprika. Strimla kycklingfilé. Rör ner allt i currygrytan. Koka upp och sjud ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt. 
  3. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
  4. Röd currygryta: Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Smaka av currygrytan med pressad limesaft, fisksås och currypasta (för mer hetta). Klyfta resten av limen.
  5. Blanda ner avhällda äggnudlar i grytan. Servera toppad med limeskal, koriander och limeklyfta.