Sojawokade äggnudlar med kycklingfilé, pak choy och koriander
20-30
Laktosfri

Sojawokade äggnudlar med kycklingfilé, pak choy och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vitlök
  • vetemjöl
  • socker
  • vatten

Nudlar

Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp

Woksås

Neutral olja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Socker
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
3 msk
Chili flakes
½ tsk
Vatten
1 ½ dl

Wok

Pak choy
1 förp
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
1 msk
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 553 kcal
  • Fett 16 g
  • Kolhydrater 57 g
  • Protein 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i iskallt vatten, låt rinna av väl i ett durkslag.
  2. Woksås: Hetta upp neutral olja i en liten kastrull. Pressa ner vitlök och fräs hastigt. Rör ner vetemjöl, socker, japansk soja, chili flakes och vatten. Koka ihop ca 2 min. Ställ åt sidan.
  3. Förberedelse: Strimla pak choy. Skär kycklingfilé i mindre bitar.
  4. Wok: Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kyckling runtom ca 4 min, tills de är gyllenbruna och genomstekta. Tillsätt pak choy. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner kokta nudlar och woksås. Woka ihop så att nudlarna blir varma.
  5. Grovhacka koriander och strö över woken. Om ni vill, toppa med lite extra chili flakes. Servera direkt.