Vegetariska färsbiffar med hummus, tomatsallad och ruccola
25-35
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Vegetariska färsbiffar med hummus, tomatsallad och ruccola

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • vitlök
    • olivolja
    • salt
    • ströbröd
    • vatten
    • sambal oelek

    Hummus

    Kikärtor
    1 förp
    Vitlök
    1 klyfta
    Citron
    ½ st
    Olivolja
    1 msk
    Spiskummin
    1 krm
    Salt
    ½ tsk

    Vegetariska färsbiffar

    Ströbröd
    1 ½ msk
    Vatten
    2 msk
    Vegetarisk färs
    1 förp
    Vitlök
    1 klyfta
    Spiskummin
    ½ msk
    Malen koriander
    ½ tsk
    Salt
    ½ tsk
    Sambal oelek
    1 tsk

    Tomat- och ruccolasallad

    Tomat
    2 st
    Bananschalottenlök
    1 st
    Ruccola
    30 g
    Citron
    ½ st
    Olivolja
    Salt

    Tillbehör

    Basmatiris
    125 g
    Näringsvärde per portion
    • Energi 688 kcal
    • Fett 28 g
    • Kolhydrater 80 g
    • Protein 30 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpacknigen.
    2. Hummus: Häll av kikärtor, men spara spadet. Lägg kikärtor, 3 msk kikärtsspad, pressad vitlök, pressad citronsaft, olivolja, spiskummin och salt i en mixerbunke. Mixa till en slät röra med stavmixer.
    3. Vegetariska färsbiffar: Blanda ströbröd och vatten i en bunke. Tillsätt vegetarisk färs, pressad vitlök, spiskummin, malen koriander, salt och sambal oelek. Blanda ihop allt och forma färsen till 2 stora biffar. Stek färsbiffarna ca 2 min per sida, tills de fått fin färg.
    4. Tomat- och ruccolasallad: Tärna tomat och finhacka bananschalottenlök. Lägg allt i en skål och blanda med ruccola, pressad citronsaft, olivolja och lite salt.
    5. Servera vegetariska färsbiffar med hummus, nykokt basmatiris och sallad.