25-35
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Vegetariska färsbiffar med hummus, tomatsallad och ruccola
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- olivolja
- salt
- ströbröd
- vatten
- sambal oelek
Hummus
Kikärtor
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Citron
½ st
Olivolja
1 msk
Spiskummin
1 krm
Salt
½ tsk
Vegetariska färsbiffar
Ströbröd
1 ½ msk
Vatten
2 msk
Vegetarisk färs
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
½ msk
Malen koriander
½ tsk
Salt
½ tsk
Sambal oelek
1 tsk
Tomat- och ruccolasallad
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Ruccola
30 g
Citron
½ st
Olivolja
Salt
Tillbehör
Basmatiris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 688 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 80 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpacknigen.
- Hummus: Häll av kikärtor, men spara spadet. Lägg kikärtor, 3 msk kikärtsspad, pressad vitlök, pressad citronsaft, olivolja, spiskummin och salt i en mixerbunke. Mixa till en slät röra med stavmixer.
- Vegetariska färsbiffar: Blanda ströbröd och vatten i en bunke. Tillsätt vegetarisk färs, pressad vitlök, spiskummin, malen koriander, salt och sambal oelek. Blanda ihop allt och forma färsen till 2 stora biffar. Stek färsbiffarna ca 2 min per sida, tills de fått fin färg.
- Tomat- och ruccolasallad: Tärna tomat och finhacka bananschalottenlök. Lägg allt i en skål och blanda med ruccola, pressad citronsaft, olivolja och lite salt.
- Servera vegetariska färsbiffar med hummus, nykokt basmatiris och sallad.