Vegetariska färsbiffar med hummus, tomatsallad och ruccola
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Vegetariska färsbiffar med hummus, tomatsallad och ruccola

Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olivolja
    • salt
    • sambal oelek
    • ströbröd
    • vatten
    • vitlök
    Kikärtor
    1 förp
    Vitlök
    1 klyfta
    Citron
    ½ st
    Olivolja
    1 msk
    Spiskummin
    1 krm
    Salt
    ½ tsk
    Ströbröd
    1 ½ msk
    Vatten
    2 msk
    Vegetarisk färs
    1 förp
    Vitlök
    1 klyfta
    Spiskummin
    ½ msk
    Malen koriander
    ½ tsk
    Salt
    ½ tsk
    Sambal oelek
    1 tsk
    Tomat
    2 st
    Bananschalottenlök
    1 st
    Ruccola
    30 g
    Citron
    ½ st
    Olivolja
    Salt
    Basmatiris
    125 g
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    688 kcal
    Fett:
    28 g
    Kolhydrater:
    80 g
    Protein:
    30 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka basmatiris enligt anvisning på förpacknigen.
    Häll av kikärtor, men spara spadet. Lägg kikärtor, 3 msk kikärtsspad, pressad vitlök, pressad citronsaft, olivolja, spiskummin och salt i en mixerbunke. Mixa till en slät röra med stavmixer.
     Blanda ströbröd och vatten i en bunke. Tillsätt vegetarisk färs, pressad vitlök, spiskummin, malen koriander, salt och sambal oelek. Blanda ihop allt och forma färsen till 2 stora biffar. Stek färsbiffarna ca 2 min per sida, tills de fått fin färg.
    Tärna tomat och finhacka bananschalottenlök. Lägg allt i en skål och blanda med ruccola, pressad citronsaft, olivolja och lite salt.
    Servera vegetariska färsbiffar med hummus, nykokt basmatiris och sallad.
    Smaklig måltid!