Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Vegetariska färsbiffar med hummus, tomatsallad och ruccola
Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- sambal oelek
- ströbröd
- vatten
- vitlök
Kikärtor
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Citron
½ st
Olivolja
1 msk
Spiskummin
1 krm
Salt
½ tsk
Ströbröd
1 ½ msk
Vatten
2 msk
Vegetarisk färs
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
½ msk
Malen koriander
½ tsk
Salt
½ tsk
Sambal oelek
1 tsk
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Ruccola
30 g
Citron
½ st
Olivolja
Salt
Basmatiris
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 688 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 80 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpacknigen.
Häll av kikärtor, men spara spadet. Lägg kikärtor, 3 msk kikärtsspad, pressad vitlök, pressad citronsaft, olivolja, spiskummin och salt i en mixerbunke. Mixa till en slät röra med stavmixer.
Blanda ströbröd och vatten i en bunke. Tillsätt vegetarisk färs, pressad vitlök, spiskummin, malen koriander, salt och sambal oelek. Blanda ihop allt och forma färsen till 2 stora biffar. Stek färsbiffarna ca 2 min per sida, tills de fått fin färg.
Tärna tomat och finhacka bananschalottenlök. Lägg allt i en skål och blanda med ruccola, pressad citronsaft, olivolja och lite salt.
Servera vegetariska färsbiffar med hummus, nykokt basmatiris och sallad.
Smaklig måltid!