Dheligryta med kyckling, selleri och gult ris
25-35

Dheligryta med kyckling, selleri och gult ris

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • selleri,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl

Gult ris

Gul lök
½ st
Smör (Mjölk)
½ msk
Basmatiris
125 g
Curry
1 tsk
Vatten
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning

Dheligryta

Kycklingfilé
300 g
Röd paprika
1 st
Gul lök
½ st
Selleristjälk (Selleri)
1 st
Smör (Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Butter chicken paste
½-1 förp
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vatten
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 675 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 63 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Butter chicken paste är het så smaka dig fram till lagom styrka!

  1. Förberedelser: Halvera kycklingfilé. Tärna röd paprika smått. Grovhacka all gul lök. Skiva selleristjälk. 
  2. Gult ris: Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök ca 2 min. Tillsätt basmatiris och curry. Häll i vatten och smulad kycklingbuljong. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Dheligryta: Hetta upp lite smör i en stekgryta och bryn kyckling med salt och lite nymald svartpeppar runtom till de fått lite färg. Lägg upp på ett fat.
  4. Hetta upp lite mer smör i den använda grytan och fräs paprika och lök ca 4 min, tills det mjuknat. Pudra över vetemjöl. Tillsätt butter chicken paste, vispgrädde och vatten. Låt puttra ca 2 min. 
  5. Lägg ner kycklingen i grytan och låt allt puttra ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Rör ner selleri i grytan och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  6. Servera dheligryta med gult ris.