Biff Greta på fläskkotlett med lökcrème och äppelsallad
30-40
Utan gluten

Biff Greta på fläskkotlett med lökcrème och äppelsallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • ägg,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vitvinsvinäger
  • flytande honung
  • äggula

Ugnsrostad potatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Lökcrème

Bananschalottenlök
1 st
Smör (Mjölk)
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Salt
1 krm

Äppelsallad

Vitvinsvinäger
1 ½ tsk
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Rött äpple
1 st
Mixsallad
30 g

Senapsblandning

Bananschalottenlök
1 st
Torkad dragon
1 tsk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
2 tsk
Äggula (Ägg)
1 st

Biff Greta

Fläskkotlett
300 g
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 563 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 48 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Ugnsrostad potatis: Tärna potatis (ca 1x1 cm). Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta allt i den övre delen av ugnen 20-25 min.
  3. Lökcrème: Skiva bananschalottenlök. Fräs löken i en stekpanna med lite smör tills den är mjuk. Lägg över i en mixerbunke. Tillsätt vispgrädde och salt. Mixa till en slät röra med stavmixer.
  4. Äppelsallad: Blanda vitvinsvinäger, olivolja, honung, salt och lite nymald svartpeppar i en salladsskål. Fintärna äpple och blanda ner i skålen tillsammans med mixsallad.
  5. Senapsblandning: Finhacka bananschalottenlök. Lägg i en rymlig skål och blanda med torkad dragon, dijonsenap och äggula.
  6. Biff Greta: Tärna fläskkotlett (ca 3x3 cm). Stek köttet i en stekpanna med lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Låt steka 3-4 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C). Blanda ner köttet i senapsblandningen.
  7. Servera Biff Greta med rostad potatis, lökcrème och äppelsallad.