Tonkatsu - japansk fläskschnitzel med spetskålsslaw, sesamfrön och lime
25-35
Laktosfri

Tonkatsu - japansk fläskschnitzel med spetskålsslaw, sesamfrön och lime

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • ägg
  • vetemjöl
  • neutral olja

Spetskålssallad

Ingefära
1 bit
Spetskål
1 st
Chili flakes
½ tsk
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Majonnäs (Ägg)
½ dl

Tonkatsu

Fläskkotlett
300 g
Ägg (Ägg)
1 st
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Panko (Vete)
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar (Ägg)
Neutral olja

Till servering

Jasminris
125 g
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
½ förp
Lime
1 st
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 947 kcal
  • Fett 47 g
  • Kolhydrater 87 g
  • Protein 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rosta sesamfrön i en torr varm stekpanna under omrörning, tills de fått fin färg.
  3. Spetskålsslaw: Skala och finhacka ingefära. Finstrimla spetskål. Lägg allt i en bunke och blanda med  socker, chili flakes, vitvinsvinäger, japansk soja, majonnäs, salt och nymald svartpeppar.
  4. Tonkatsu: Skär fläskkotlett i två skivor. Knäck ägg i en djup tallrik och vispa upp lätt med en gaffel. Lägg vetemjöl och panko på separata tallrikar. Krydda fläskkotletterna med salt och nymald svartpeppar. Vänd köttet först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko.
  5. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek tonkatsu ca 3 min per sida tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Klyfta lime. Servera krispig tonkatsu med nykokt jasminris, spetskålsslaw och limeklyfta. Ringla teriyakisås över det frasiga köttet och strö över de rostade sesamfröna.