Krämig fläskgryta med varm bulgursallad

ViktVäktarna

Krämig fläskgryta med varm bulgursallad

3.79 (252)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Fläskkotlett
300 g
Olja
1 tsk
Salt
½ tsk
Minifraiche
2 dl
(Mjölk, Laktos)
Torkad dragon
½ msk
Dijonsenap
1 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Svartpeppar
Bulgur
1 dl
(Vete)
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Zucchini
½ st
Olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
503 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
38 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skiva champinjoner. Finhacka schalottenlök och vitlök. Skär fläskkotlett i ca 2x2 cm stora bitar. 
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Stek schalottenlök på medelvärme ca 3 min. Tillsätt champinjoner, vitlök och fläskkött, höj värmen och stek ytterligare ca 5 min. Krydda med salt. 
Blanda ner minifraiche, torkad dragon och dijonsenap. Koka upp och sjud ca 8 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Strimla röd paprika. Skiva rödlök och zucchini tunt. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs paprika, lök och zucchini ca 4 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Ta från värmen och blanda ner avhälld bulgur. 
Servera krämig fläskgryta med bulgursallad.
Smaklig måltid!