Krämig fläskgryta med varm bulgursallad
30-40
11
Points®värde per portion

Krämig fläskgryta med varm bulgursallad

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar

Krämig fläskgryta

Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Fläskkotlett
300 g
Neutral olja
1 tsk
Salt
½ tsk
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
2 dl
Torkad dragon
½ msk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Svartpeppar

Bulgursallad

Bulgur (Vete)
1 dl
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Zucchini
½ st
Neutral olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Skiva champinjoner. Finhacka schalottenlök och vitlök. Skär fläskkotlett i ca 2x2 cm stora bitar. 
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Stek schalottenlök på medelvärme ca 3 min. Tillsätt champinjoner, vitlök och fläskkött, höj värmen och stek ytterligare ca 5 min. Krydda med salt. 
  4. Blanda ner minifraiche, torkad dragon och dijonsenap. Koka upp och sjud ca 8 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Bulgursallad: Strimla röd paprika. Skiva rödlök och zucchini tunt. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs paprika, lök och zucchini ca 4 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Ta från värmen och blanda ner avhälld bulgur. 
  6. Servera krämig fläskgryta med bulgursallad.