Nötfärs- och rotfruktsgryta
40-50
Laktosfri
Utan gluten
12
Points®värde per portion

Nötfärs- och rotfruktsgryta

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • vitlök
    • flytande margarin
    • vatten
    • köttbuljong
    • salt
    • svartpeppar

    Nötfärs- och rotfruktsgryta

    Potatis
    200 g
    Palsternacka
    1 st
    Morot
    2 st
    Bananschalottenlök
    1 st
    Vitlök
    1 klyfta
    Flytande margarin
    ½ tsk
    Nötfärs
    250 g
    Vatten
    1 dl
    Krossade tomater
    1 förp
    Köttbuljong
    ½ tärning
    Salt
    1 krm
    Svartpeppar
    Bladpersilja
    20 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Förberedelser: Skala och tärna potatis, palsternacka och morötter. Finhacka schalottenlök och vitlök. 
    2. Nötfärs- och rotfruktsgryta: Hetta upp flytande margarin i en stekgryta. Bryn nötfärs och schalottenlök ca 5 min och krydda med salt. 
    3. Blanda ner vitlök, potatis, palsternacka och morot, fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt vatten, krossade tomater och smulad köttbuljong. Koka upp och sjud ca 25 min, tills rotfrukterna är mjuka. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
    4. Grovhacka bladpersilja. Servera nötfärs- och rotfruktsgryta, toppa med persilja.