One-pot kycklingpasta med champinjoner och paprika
30-40
10
Points®värde per portion

One-pot kycklingpasta med champinjoner och paprika

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • neutral olja
  • salt
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • svartpeppar

One-pot kycklingpasta

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd paprika
1 st
Champinjoner
125 g
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
1 tsk
Salt
1 krm
Paprikapulver
1 tsk
Chili flakes
½ tsk
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Casarecce (Vete)
125 g
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Svartpeppar
Oregano
10 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Klyfta schalottenlök, finhacka vitlök, strimla röd paprika och kvarta champinjoner. Strimla kycklingfilé.
  2. One-pot kycklingpasta: Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Bryn kycklingstrimlorna ca 3 min runtom och krydda med salt. Rör ner schalottenlök, röd paprika och champinjoner, bryn ytterligare ca 3 min. Tillsätt vitlöken och bryn den under omrörning ca 30 sek. Krydda med paprikapulver och chili flakes. 
  3. Tillsätt vatten och smulad kycklingbuljong. Blanda ner casarecce, koka upp och sjud under lock ca 15 min, tills pastan är klar. Tillsätt eventuellt lite mer vatten efterhand när buljongen kokat in.
  4. Plocka blad från oregano. Blanda ner minifraiche och låt allt bli varmt. Smaka av med lite paprikapulver, salt och nymald svartpeppar. 
  5. Servera one-pot kycklingpasta i djupa tallrikar och toppa med oregano.