Röd curry med tofu och jasminris
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt

Röd curry med tofu och jasminris

3.91 (88)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grönsaksbuljong
  • olja
  • salt
  • socker
  • vatten
Tofu
200 g
(Sojabönor)
Majsstärkelse
1 msk
Salt
1 krm
Röd paprika
1 st
Pak choy
½ förp
Olja
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Röd currypasta
½ förp
Socker
1 tsk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Vitlök
2 klyfta
Lime
1 st
Jasminris
125 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
604 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
71 g
Protein:
24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Torka tofu torr med lite hushållspapper. Tärna tofu smått. Lägg majsstärkelse på ett fat och vänd runt tofun. Krydda med salt. 
Skär röd paprika och pak choy i grova bitar.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna och stek tofun runt om ca 5 min, tills den fått färg och frasig yta. Lägg över tofun på ett fat. Torka ur och spara stekpannan.
Koka ihop coconut cream, vatten, röd currypasta, socker och smulad grönsaksbuljong i den använda stekpannan. Sjud ca 3 min. Lägg ner paprika, pak choy och pressad vitlök. Sjud ytterligare ca 3 min.
Ta från värmen och rör ner tofun. Smaka av med pressad saft från halva limen och lite salt.
Klyfta resten av limen. Servera röd curry med tofu, nykokt jasminris och limeklyfta.
Smaklig måltid!