30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Tomat- och zucchinisoppa med ostgratinerat bröd och krasse
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- tomatpuré
- vatten
- socker
- balsamvinäger
- grönsaksbuljong
- salt
- bakplåtspapper
Tomatsoppa
Quattrocento (Mjölk)
25 g
Zucchini
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Hela konserverade tomater
1 förp
Vatten
3 dl
Socker
1 tsk
Torkad rosmarin
½ tsk
Balsamvinäger
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Chili flakes
2 krm
Salt
Ostgratinerat bröd
Quattrocento (Mjölk)
25 g
Surdegspavé (Vete)
4 st
Olivolja
1 msk
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Till servering
Frömix
20 g
Krasse
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 650 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 83 g
- Protein 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Tomat- och zucchinisoppa: Finriv quattrocento. Tärna zucchini och bananschalottenlök. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekgryta och fräs zucchini, lök, pressad vitlök och tomatpuré ca 4 min. Tillsätt hela konserverade tomater, vatten, socker, balsamvinäger, smulad grönsaksbuljong och chili flakes. Sjud under lock ca 10 min.
- Ostgratinerat bröd: Finriv quattrocento. Blanda ost, olivolja och pressad vitlök i en bunke. Skär ett kryss i varje surdegspavé och fyll med ostblandningen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera högt upp i ugnen ca 8 min, tills brödet fått fin färg.
- Rosta frömix hastigt i en torr och het stekpanna.
- Tomat- och zucchinisoppa: Tillsätt riven ost till soppan. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med lite salt.
- Toppa tomat- och zucchinisoppa med krasse och frömix. Servera med ostgratinerat bröd.