Grillad spetskål med krämig citronrisoni, fetaostströssel och pinjenötter
30-40
Vegetariskt

Grillad spetskål med krämig citronrisoni, fetaostströssel och pinjenötter

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • flytande honung
  • olivolja
  • flingsalt
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Fetaostströssel

Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g
Bakplåtspapper
1 st
Pinjenötter
20 g
Bladpersilja
20 g

Grillad spetskål

Spetskål
1 st
Flytande honung
½ msk
Olivolja
Flingsalt

Citronrisoni

Vatten
7 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Risoni (Vete)
150 g
Citron
1 st
Färskost (Mjölk, Laktos)
½ förp
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 626 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 66 g
  • Protein 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Fetaostströssel: Smula fetaost. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 5 min, rör om då och då. Tillsätt pinjenötter och rosta ytterligare ca 5 min. Ta ut och låt svalna. Finhacka bladpersilja och blanda allt i en skål. 
  3. Grillad spetskål: Kvarta spetskål och pensla med honung och lite olivolja. Krydda med lite flingsalt. Rosta kålen mitt i ugnen på en plåt med bakplåtspapper, ca 20 min.
  4. Citronrisoni: Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong i en kastrull. Tillsätt risoni och koka enligt anvisning på förpackningen. Rör om då och då.
  5. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Häll av risonin och rör ner färskost, citronskal och pressad citronsaft (ca 1 msk). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Servera grillad spetskål med citronrisoni. Toppa med fetaostströssel.