Rödbetsfalafel med bulgursallad och fetaostcrème
30-40
Vegetariskt

Rödbetsfalafel med bulgursallad och fetaostcrème

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • neutral olja
  • olivolja
  • flytande honung
  • salt

Rödbetsfalafel

Vatten
1 ½ dl
Falafelmix
100 g
Rödbeta
1 st
Neutral olja

Bulgursallad

Bulgur (Vete)
125 g
Apelsin
1 st
Mynta
20 g
Granatäpple
½ st
Babyspenat
30 g
Olivolja
1 msk

Fetaostcréme

Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Flytande honung
½ tsk
Salt
1 krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 646 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rulla granatäpplet på bänken med lite tryck så att kärnorna lossnar. Halvera och pilla ur kärnorna.

  1. Rödbetsfalafel: Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt falafelmix och låt svälla minst 10 min. Skala och finriv rödbeta och rör ner i falafelsmeten.
  2. Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär apelsin i klyftor. Finstrimla mynta. Halvera och kärna ur granatäpple (se tips!).
  3. Fetaostcrème: Mosa fetaost i en skål och blanda med matyoghurt, honung och salt. 
  4. Rödbetsfalafel: Forma falafelsmeten till ca 10 bollar. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek falafeln ca 5 min, tills den fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Bulgursallad: Lägg kokt bulgur i en skål och blanda med apelsin, mynta, babyspenat och olivolja. Toppa salladen med granatäppelkärnor.
  6. Servera rödbetsfalafel med bulgursallad och fetaostcrème.