Bakad sötpotatis med avokado, svarta bönor och picklad rödlök
30-40
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Bakad sötpotatis med avokado, svarta bönor och picklad rödlök

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • bakplåtspapper
    • neutral olja
    • salt
    • svartpeppar
    • vatten
    • vitvinsvinäger
    • socker
    • vitlök

    Bakad sötpotatis

    Sötpotatis
    2 st
    Bakplåtspapper
    1 st
    Neutral olja
    Salt
    Svartpeppar

    Krispiga svarta bönor

    Svarta bönor
    1 förp
    Bakplåtspapper
    1 st
    Neutral olja
    Salt
    Svartpeppar

    Snabbpicklad rödlök

    Vatten
    2 msk
    Vitvinsvinäger
    2 msk
    Socker
    3 tsk
    Rödlök
    1 st

    Mashed avocado

    Avokado
    2 st
    Koriander
    20 g
    Vitlök
    ½-1 klyfta
    Lime
    1 st
    Salt
    1 krm
    Chili flakes
    1 krm

    Tillbehör

    Srirachasås
    1 förp
    Näringsvärde per portion
    • Energi 628 kcal
    • Fett 25 g
    • Kolhydrater 86 g
    • Protein 14 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
    2. Bakad sötpotatis: Halvera sötpotatis på längden. Pensla hela sötpotatisen med lite neutral olja. Strö på lite salt på snittytan. Lägg potatisen med snittytan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Baka i övre delen av ugnen ca 30 min, tills sötpotatisen är mjuk. 
    3. Krispiga svarta bönor: Häll av svarta bönor och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite neutral olja, krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
    4. Snabbpicklad rödlök: Blanda vatten, vitvinsvinäger och socker i en skål. Skiva rödlök tunt. Blanda med lagen i skålen och låt stå till servering.
    5. Mashed avocado:  Skala, kärna ur och mosa avokado grovt med en gaffel. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda ner pressad vitlök, pressad saft från en halv lime, salt och chili flakes. Klyfta resten av limen. 
    6. Mosa innanmätet av sötpotatisen med en gaffel. Toppa bakad sötpotatis med krispiga svarta bönor, mashed avocado, snabbpicklad rödlök och srirachasås. Servera med limeklyfta.