30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Crispy tofusallad med mynta, sötpotatis och srirachamajonnäs
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- ägg
- vetemjöl
- neutral olja
Sötpotatis
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper (Ägg)
1 st
Olivolja
Salt
Srirachamajonnäs
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Srirachasås
½ förp
Salt
½ krm
Sallad
Lime
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Rödkål
250 g
Mixsallad
30 g
Mynta
20 g
Crispy tofu
Tofu (Sojabönor)
200 g
Salt
½ tsk
Ägg (Ägg)
1 st
Vetemjöl (Vete)
Panko (Vete)
Neutral olja
Till servering
Surdegspavé (Vete)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 686 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 74 g
- Protein 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad sötpotatis: Tärna sötpotatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 18 min, tills den fått fin färg.
- Tillaga surdegspavè i nedre delen av ugnen enligt tidsanvisningen på förpackningen.
- Srirachamajonnäs: Blanda majonnäs, srirachasås och salt i en liten skål.
- Sallad: Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften. Lägg i en rymlig bunke och blanda med olivolja och salt. Finstrimla rödkål och blanda ner i bunken. Blanda ordentligt (gärna med händerna).
- Crispy tofu: Skär tofu i 4 skivor. Krydda skivorna med salt och lägg på lite hushållspapper, så att den torkar lite. Vispa upp ägg i en skål. Lägg vetemjöl och panko på separata tallrikar. Vänd tofuskivorna i först vetemjöl, sedan ägg och slutligen panko.
- Hetta upp rikligt med neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek de panerade tofuskivorna på båda sidor tills de är gyllenbruna och krispiga. Låt rinna av på lite hushållspapper.
- Plocka bladen från mynta. Blanda ner rostad sötpotatis, mixsallad och mynta i bunken med rödkål. Servera salladen med krispig tofu, srirachamajonnäs och surdegspavè.