Crispy tofusallad med mynta, sötpotatis och srirachamajonnäs
30-40
Laktosfri
Vegetariskt

Crispy tofusallad med mynta, sötpotatis och srirachamajonnäs

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • ägg
  • vetemjöl
  • neutral olja

Sötpotatis

Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper (Ägg)
1 st
Olivolja
Salt

Srirachamajonnäs

Majonnäs (Ägg)
½ dl
Srirachasås
½ förp
Salt
½ krm

Sallad

Lime
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Rödkål
250 g
Mixsallad
30 g
Mynta
20 g

Crispy tofu

Tofu (Sojabönor)
200 g
Salt
½ tsk
Ägg (Ägg)
1 st
Vetemjöl (Vete)
Panko (Vete)
Neutral olja

Till servering

Surdegspavé (Vete)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 686 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 74 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad sötpotatis: Tärna sötpotatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 18 min, tills den fått fin färg.
  3. Tillaga surdegspavè i nedre delen av ugnen enligt tidsanvisningen på förpackningen.
  4. Srirachamajonnäs: Blanda majonnäs, srirachasås och salt i en liten skål.
  5. Sallad: Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften. Lägg i en rymlig bunke och blanda med olivolja och salt. Finstrimla rödkål och blanda ner i bunken. Blanda ordentligt (gärna med händerna).
  6. Crispy tofu: Skär tofu i 4 skivor. Krydda skivorna med salt och lägg på lite hushållspapper, så att den torkar lite. Vispa upp ägg i en skål. Lägg vetemjöl och panko på separata tallrikar. Vänd tofuskivorna i först vetemjöl, sedan ägg och slutligen panko.
  7. Hetta upp rikligt med neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek de panerade tofuskivorna på båda sidor tills de är gyllenbruna och krispiga. Låt rinna av på lite hushållspapper.
  8. Plocka bladen från mynta. Blanda ner rostad sötpotatis, mixsallad och mynta i bunken med rödkål. Servera salladen med krispig tofu, srirachamajonnäs och surdegspavè.