Crispy tofusallad med mynta, sötpotatis och srirachamajonnäs
Laktosfri
Vegetariskt

Crispy tofusallad med mynta, sötpotatis och srirachamajonnäs

3.42 (164)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • olja
  • salt
  • vetemjöl
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
(Ägg)
Olivolja
Salt
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Srirachasås
½ förp
Salt
½ krm
Lime
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Rödkål
250 g
Mixsallad
30 g
Mynta
20 g
Tofu
200 g
(Sojabönor)
Salt
½ tsk
Ägg
1 st
(Ägg)
Vetemjöl
(Vete)
Panko
(Vete)
Olja
Surdegspavé
1 förp
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
686 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
74 g
Protein:
25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Tärna sötpotatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 18 min, tills den fått fin färg.
Tillaga surdegspavè i nedre delen av ugnen enligt tidsanvisningen på förpackningen.
Blanda majonnäs, srirachasås och salt i en liten skål.
Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften. Lägg i en rymlig bunke och blanda med olivolja och salt. Finstrimla rödkål och blanda ner i bunken. Blanda ordentligt (gärna med händerna).
Skär tofu i 4 skivor. Krydda skivorna med salt och lägg på lite hushållspapper, så att den torkar lite. Vispa upp ägg i en skål. Lägg vetemjöl och panko på separata tallrikar. Vänd tofuskivorna i först vetemjöl, sedan ägg och slutligen panko.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek de panerade tofuskivorna på båda sidor tills de är gyllenbruna och krispiga. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Plocka bladen från mynta. Blanda ner rostad sötpotatis, mixsallad och mynta i bunken med rödkål. Servera salladen med krispig tofu, srirachamajonnäs och surdegspavè.
Smaklig måltid!