Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Ljummen rödbetssallad
Kokt rödbeta
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Matvete (Vete)
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Citronsaft
Ruccola
30 g
Citrusyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1½ dl
Citronskal
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitlöksstekt fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Näringsvärde per portion
- Energi 627 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 61 g
- Protein 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Ugnsrostade rödbetor: Skär rödbetor i mindre bitar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen, ca 20 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
- Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
- Citrusyoghurt: Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg skalet i en bunke. Blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
- Vitlöksstekt fläskkotlett: Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Blanda med lite olivolja, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
- Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek fläskkotlett ca 2 min per sida. Lägg köttet på ugnsplåten med rödbetorna när det återstår ca 5 min av tillagningstiden. Ugnsstek köttet tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Ljummen rödbetssallad: Hacka schalottenlök. Blanda matvete med rostade rödbetor i en salladsskål. Tillsätt schalottenlök, olivolja, salt, svartpeppar och ruccola. Smaka av med pressad saft från den använda citronen.
- Servera vitlöksstekt fläskkotlett med ljummen rödbetssallad och citrusyoghurt.