Hamburgare med tomatsallad, majskräm och rostad klyftpotatis
25-35
Laktosfri

Hamburgare med tomatsallad, majskräm och rostad klyftpotatis

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
  • tomatpuré
  • sambal oelek

Klyftpotatis

Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Majskräm

Majs
½ förp
Gul lök
½ st
Olivolja
Vitlök
½ klyfta
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
½ krm

Tomatsallad

Koriander
20 g
Tomat
1 st
Gul lök
½ st
Tomatpuré
1 msk
Sambal oelek
1 krm
Salt
½ krm

Hamburgare

Nötfärs
250 g
Linas tre kryddor
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja

Tillbehör

Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 608 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Klyftpotatis: Skär bakpotatis i klyftor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, rör om efter halva tillagningstiden. 
  3. Majskräm: Hacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs avhälld majs, gul lök och vitlök ca 2 min. Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med vitvinsvinäger och salt. Mixa med stavmixer till en grov kräm. Smaka av med lite salt. Spara stekpannan.
  4. Tomatsallad: Grovhacka koriander. Halvera och skiva tomat och gul lök tunt. Lägg allt i en skål. Blanda med tomatpuré, sambal oelek (efter egen smak) och salt.
  5. Hamburgare: Skär nötfärs rullpack i 2 jämntjocka skivor. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Ta bort plasten och lägg i rullarna, låt fräsa några sekunder. Pressa ner köttet ordentligt med undersidan av en kastrull, till ca 1 cm tjocka hamburgare. Krydda med Linas tre kryddor, salt och lite nymald svartpeppar. 
  6. Låt steka ca 2 min. Vänd burgarna och krydda även andra sidan. Stek ytterligare ca 2 min, tills de är helt genomstekta.
  7. Bre båda hamburgerbrödens snittytor med majskrämen. Fyll med mixsallad, hamburgare och tomatsallad. Servera med ugnsrostade potatisklyftor.