Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
- vitvinsvinäger
- tomatpuré
- sambal oelek
Klyftpotatis
Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Majskräm
Majs
½ förp
Gul lök
½ st
Olivolja
Vitlök
½ klyfta
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
½ krm
Tomatsallad
Koriander
20 g
Tomat
1 st
Gul lök
½ st
Tomatpuré
1 msk
Sambal oelek
1 krm
Salt
½ krm
Hamburgare
Nötfärs
250 g
Linas tre kryddor
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Tillbehör
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 608 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 68 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Klyftpotatis: Skär bakpotatis i klyftor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, rör om efter halva tillagningstiden.
- Majskräm: Hacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs avhälld majs, gul lök och vitlök ca 2 min. Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med vitvinsvinäger och salt. Mixa med stavmixer till en grov kräm. Smaka av med lite salt. Spara stekpannan.
- Tomatsallad: Grovhacka koriander. Halvera och skiva tomat och gul lök tunt. Lägg allt i en skål. Blanda med tomatpuré, sambal oelek (efter egen smak) och salt.
- Hamburgare: Skär nötfärs rullpack i 2 jämntjocka skivor. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Ta bort plasten och lägg i rullarna, låt fräsa några sekunder. Pressa ner köttet ordentligt med undersidan av en kastrull, till ca 1 cm tjocka hamburgare. Krydda med Linas tre kryddor, salt och lite nymald svartpeppar.
- Låt steka ca 2 min. Vänd burgarna och krydda även andra sidan. Stek ytterligare ca 2 min, tills de är helt genomstekta.
- Bre båda hamburgerbrödens snittytor med majskrämen. Fyll med mixsallad, hamburgare och tomatsallad. Servera med ugnsrostade potatisklyftor.