30-40
Utan gluten
Citronbakad torsk med krämigt potatismos och smörslungade betor
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- mjölk
- salt
- svartpeppar
- smör
Potatismos
Mospotatis
400 g
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Salt
1 krm
Svartpeppar
Smörslungade betor
Gulbeta
2 st
Dill
15 g
Bananschalottenlök
1 st
Smör (Mjölk)
1 msk
Salt
Citronbakad torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Smör (Mjölk)
½ msk
Citron
½ st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Till servering
Citron
½ st
Dill
5 g
Näringsvärde per portion
- Energi 483 kcal
- Fett 14 g
- Kolhydrater 51 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Bryn gärna smöret innan du blandar det med gulbetorna genom att låta det smälta sakta i en kastrull tills det bildas ett skum och blir gyllenbrunt!
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Skala och klyfta gulbetor. Koka gulbetor tills de är genomkokta, ca 15 min.
- Citronbakad torsk: Lägg torskfilé i en ugnsform. Klicka på lite smör. Pressa över citronsaft. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar.
- Smörslungade betor: Finhacka dill och bananschalottenlök. Lägg avhällda betor, smör (se tips!), dill, lök och lite salt i kastrullen och blanda.
- Potatismos: Finriv parmesanost. Häll bort vattnet från potatiskoket. Mosa potatisen med en elvisp eller potatisstöt och tillsätt mjölk, smör och riven parmesan. Vispa till ett mos. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
- Klyfta resten av citronen. Servera citronbakad torsk med potatismos, smörslungade betor och citronklyfta. Toppa med dill.