Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Krämig svamppanna med frasig gnocchi, färsk timjan och pumpa- och solroskärnor
Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Havre·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Potatisgnocchi
1 förp
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Champinjoner
200 g
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Imat fraiche
1 dl
Kinesisk soja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Timjan
10 g
Frömix
40 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 662 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 100 g
- Protein:
- 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
Kvarta champinjoner. Klyfta gul lök. Skiva vitlök tunt.
Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs svamp, lök och vitlök ca 5 min, tills de mjuknat. Tillsätt imat fraiche, kinesisk soja, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Låt puttra på svag värme tills servering.
Häll av gnocchin. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs gnocchin med salt och lite nymald svartpeppar ca 5 min, tills den blivit frasig och fått fin färg.
Repa bladen från timjan. Vänd ner hälften i svamppannan. Rosta frömix, pumpa- och solroskärnor, i en torr och het stekpanna tills de är gyllene!
Blanda ner gnocchin i svamppannan vid servering. Servera krämig svamppanna med gnocchi toppad med timjan och frömix.
Smaklig måltid!