Krämig svamppanna med frasig gnocchi, färsk timjan och pumpa- och solroskärnor
20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Krämig svamppanna med frasig gnocchi, färsk timjan och pumpa- och solroskärnor

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • havre,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök

Potatisgnocchi

Potatisgnocchi (Vete)
1 förp
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar

Krämig svamppanna

Champinjoner
200 g
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Imat fraiche (Havre)
1 dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar

Till servering

Timjan
10 g
Frömix
40 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 662 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 100 g
  • Protein 19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Potatisgnocchi: Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min. 
  2. Krämig svamppanna: Kvarta champinjoner. Klyfta gul lök. Skiva vitlök tunt. 
  3. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs svamp, lök och vitlök ca 5 min, tills de mjuknat. Tillsätt imat fraiche, kinesisk soja, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Låt puttra på svag värme tills servering. 
  4. Potatisgnocchi: Häll av gnocchin. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs gnocchin med salt och lite nymald svartpeppar ca 5 min, tills den blivit frasig och fått fin färg. 
  5. Repa bladen från timjan. Vänd ner hälften i svamppannan. Rosta frömix, pumpa- och solroskärnor, i en torr och het stekpanna tills de är gyllene!
  6. Blanda ner gnocchin i svamppannan vid servering. Servera krämig svamppanna med gnocchi toppad med timjan och frömix.