20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Krämig svamppanna med frasig gnocchi, färsk timjan och pumpa- och solroskärnor
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- havre,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Potatisgnocchi
Potatisgnocchi (Vete)
1 förp
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Krämig svamppanna
Champinjoner
200 g
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Imat fraiche (Havre)
1 dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Till servering
Timjan
10 g
Frömix
40 g
Näringsvärde per portion
- Energi 662 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 100 g
- Protein 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Potatisgnocchi: Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
- Krämig svamppanna: Kvarta champinjoner. Klyfta gul lök. Skiva vitlök tunt.
- Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs svamp, lök och vitlök ca 5 min, tills de mjuknat. Tillsätt imat fraiche, kinesisk soja, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Låt puttra på svag värme tills servering.
- Potatisgnocchi: Häll av gnocchin. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs gnocchin med salt och lite nymald svartpeppar ca 5 min, tills den blivit frasig och fått fin färg.
- Repa bladen från timjan. Vänd ner hälften i svamppannan. Rosta frömix, pumpa- och solroskärnor, i en torr och het stekpanna tills de är gyllene!
- Blanda ner gnocchin i svamppannan vid servering. Servera krämig svamppanna med gnocchi toppad med timjan och frömix.