25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Japansk ramensoppa med wokad broccoli och friterad tofu
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- neutral olja
- vatten
- socker
- vitvinsvinäger
- grönsaksbuljong
- salt
Ramenbuljong
Champinjoner
200 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Koriander
20 g
Neutral olja
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Vatten
6 dl
Socker
1 tsk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Wokad broccoli
Broccoli
1 st
Purjolök
½ st
Neutral olja
Friterad tofu
Tofu (Sojabönor)
200 g
Majsstärkelse
1 msk
Salt
Neutral olja
1 msk
Tillbehör
Risnudlar
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 513 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 57 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Ramenbuljong: Kvarta champinjoner. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Skiva korianderstjälkarna (spara bladen till servering).
- Hetta upp neutral olja i en kastrull och fräs svamp, vitlök, ingefära, korianderstjälkar och chili flakes ca 4 min. Tillsätt vatten, socker, japansk soja, vitvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock till servering.
- Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
- Wokad broccoli: Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Strimla purjolök. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och fräs grönsakerna ca 4 min på hög värme.
- Friterad tofu: Torka tofu torr med lite hushållspapper. Tärna tofu smått. Lägg majsstärkelse på ett fat och vänd runt tofun. Krydda med lite salt.
- Hetta upp riktigt med neutral olja i en stekpanna och stek tofun på hög värme runt om ca 5 min, tills de fått krispig yta.
- Fördela nudlar och wokad broccoli i två skålar. Slå på den varma ramenbuljongen. Toppa med friterad tofu och koriander!