Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- ströbröd
- svartpeppar
- neutral olja
Limesås
Lime
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
Kryddig torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Ströbröd
½ dl
Curry
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Neutral olja
1 msk
Till servering
Morötter
300 g
Tomat
1 st
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Koriander
20 g
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 599 kcal
- Fett 18 g
- Kolhydrater 70 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Värm gärna bröden i en het, torr stekpanna innan servering!
- Förberedelser: Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och skär morötter i stavar, ställ i glas. Skiva tomat. Häll ströbröd på en tallrik och blanda med curry.
- Limesås: Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med rivet limeskal och lite salt.
- Kryddig torsk: Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda fisken med salt och lite nymald svartpeppar. Vänd fiskbitarna i ströbrödsblandningen, så det täcker runt om.
- Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
- Klyfta den använda limen. Fyll tortillabröd (se tips!) med mixsallad, tomat, frasig torsk, koriander och en klick limesås. Servera med morötter och limeklyfta!