Asiatisk fläskfärs med syrliga morötter i salladsblad
15-20
Laktosfri

Asiatisk fläskfärs med syrliga morötter i salladsblad

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • socker
  • salt
  • neutral olja

Morotssallad

Morötter
150 g
Koriander
10 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
½ tsk
Salt

Frasig fläskfärs

Ingefära
½ bit
Bananschalottenlök
1 st
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Salt
1 krm
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
1 tsk

Tillbehör

Jasminris
125 g
Nouvelle sallad
½ st
Koriander
10 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
  • Energi 603 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 63 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Morotssallad: Skala och grovriv morot. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, socker och lite salt.
  3. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Finhacka bananschalottenlök. Bryt bladen från romansallad.
  4. Frasig fläskfärs: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs fläskfärs och salt på hög värme ca 6 min, tills färsen är frasig. Sänk till medelvärme. Tillsätt riven ingefära, hackad lök, japansk soja, vitvinsvinäger och socker. Fräs ytterligare ca 3 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
  5. Fyll romansalladsblad med nykokt jasminris, frasig fläskfärs och morotssallad. Toppa med koriander och chili flakes!