Små köttfärsbiffar med äppelraita och paprikarostad potatis
30-40
Utan gluten

Små köttfärsbiffar med äppelraita och paprikarostad potatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • olivolja
  • svartpeppar
  • vitlök
  • tomatpuré

Paprikarostad potatis

Potatis
400 g
Röd paprika
1 st
Gul lök
1 st
Salt
½ tsk
Olivolja
Svartpeppar

Äppelraita

Grönt äpple
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt

Köttfärsbiffar

Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Curry
2 tsk
Salt
½ tsk
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 530 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 51 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Paprikarostad potatis: Halvera potatis. Klyfta röd paprika och gul lök. Lägg på en ugnsplåt och blanda med salt, lite olivolja och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar.
  3. Äppelraita: Tärna äpple smått och lägg i en liten skål. Blanda ner matyoghurt och pressad vitlök. Smaka av med lite salt.
  4. Köttfärsbiffar: Lägg nötfärs i en bunke. Blanda ner pressad vitlök, tomatpuré, curry och salt. Forma till 4 platta små biffar.
  5. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme ca 6 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  6. Servera små köttfärsbiffar med äppelraita och paprikarostad potatis.