Medelhavskyckling med parmesanpommes, dragonaioli och tomat- och avokodosallad
30-40
Laktosfri
Utan gluten

Medelhavskyckling med parmesanpommes, dragonaioli och tomat- och avokodosallad

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • bakplåtspapper

Marinerad kyckling

Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
Kycklingfilé
300 g

Parmesanpommes

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
Olivolja
Parmesanost (Mjölk)
1 bit

Dragonaioli

Majonnäs (Ägg)
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Torkad dragon
½ msk
Salt
½ krm

Tomat- och avokadosallad

Rödlök
1 st
Tomat
2 st
Avokado
1 st
Bladpersilja
20 g
Vitvinsvinäger
2 tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 729 kcal
  • Fett 42 g
  • Kolhydrater 43 g
  • Protein 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Marinerad kyckling: Blanda pressad vitlök, salt, torkad rosmarin, svartpeppar, vitvinsvinäger och olivolja i en bunke. Blanda ner kycklingfilé och låt marinera minst 15 min.
  3. Parmesanpommes: Skär potatis i pommes frites-stora strimlor. Lägg potatisstrimlorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, torkad rosmarin och lite salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min. Finriv parmesanost. Ta ut plåten och strö riven parmesan över potatisen. Tillaga allt ytterligare ca 7 min.
  4. Dragonaioli: Blanda majonnäs, pressad vitlök, torkad dragon och salt i en liten skål.
  5. Tomat- och avokadosallad: Skär rödlök i så tunna skivor som möjligt (hyvla gärna på mandolin om ni har). Skär tomat och avokado i mindre bitar. Grovhacka bladpersilja. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
  6. Hetta upp en stekpanna eller grillpanna. Stek eller grilla den marinerade kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 8 min, tills kycklingnen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  7. Servera grillad kyckling med parmesanpommes, dragonaioli och tomat- och avokadosallad.