Italiensk örtkyckling med tomatsås och klyftpotatis
Laktosfri
Utan gluten

Italiensk örtkyckling med tomatsås och klyftpotatis

Nytt recept
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • balsamvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Vitlök
½ klyfta
Kycklinglårfilé
300 g
Torkad oregano
1 tsk
Chili flakes
½ tsk
Japansk sojasås
½ msk
(Sojabönor)
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
½ klyfta
Tomat
2 st
Olivolja
½ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Balsamvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Majonnäs
2 msk
(Ägg)
Vitlök
½ klyfta
Bladpersilja
20 g
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
551 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
40 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

För en mer barnvänlig sås - mixa tomatsåsen slät med stavmixer!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen fått fin färg. 
Skala och finhacka vitlök och lägg i en rymlig bunke. Blanda ner kycklinglårfilé, torkad oregano, chili flakes, japansk soja, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. 
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida, tills den fått fin färg. Lägg på plåten med potatis de sista ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skala och finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna tomat. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och rör ner lök, vitlök, tomat, torkad oregano och balsamvinäger. Låt allt puttra ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Blanda majonnäs med pressad vitlök i en liten skål. Grovhacka bladpersilja. 
Servera kyckling med potatisklyftor, tomatsås, mixsallad och en klick vitlöksmajonnäs. Toppa med persilja.
Smaklig måltid!