Laktosfri
Utan gluten
Italiensk örtkyckling med tomatsås och klyftpotatis
Nytt recept
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- balsamvinäger
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Vitlök
½ klyfta
Kycklinglårfilé
300 g
Torkad oregano
1 tsk
Chili flakes
½ tsk
Japansk sojasås
½ msk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
½ klyfta
Tomat
2 st
Olivolja
½ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Balsamvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Majonnäs
2 msk
Vitlök
½ klyfta
Bladpersilja
20 g
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 551 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 40 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
För en mer barnvänlig sås - mixa tomatsåsen slät med stavmixer!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen fått fin färg.
Skala och finhacka vitlök och lägg i en rymlig bunke. Blanda ner kycklinglårfilé, torkad oregano, chili flakes, japansk soja, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida, tills den fått fin färg. Lägg på plåten med potatis de sista ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skala och finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna tomat. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och rör ner lök, vitlök, tomat, torkad oregano och balsamvinäger. Låt allt puttra ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda majonnäs med pressad vitlök i en liten skål. Grovhacka bladpersilja.
Servera kyckling med potatisklyftor, tomatsås, mixsallad och en klick vitlöksmajonnäs. Toppa med persilja.
Smaklig måltid!