Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- mild senap
- salt
- svartpeppar
- ströbröd
- smör
- neutral olja
Dillig sås
Dill
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
2 dl
Mild senap (Senap)
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Frasig koljafilé
Koljafilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ströbröd
1 dl
Smör (Mjölk)
1 ½ msk
Neutral olja
Tillbehör
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Morot
2 st
Dill
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 563 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 50 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Låt broccolin koka med potatisen de sista minuterna.
- Förberedelser: Skala och skär morötter i stavar, lägg i en skål. Skär koljafilé i portionsbitar.
- Dillig sås: Finhacka dill och lägg i en liten skål. Blanda med matyoghurt, mild senap, salt och nymald svartpeppar.
- Frasig koljafilé: Krydda koljafilé med salt och lite nymald svartpeppar. Häll ströbröd på en tallrik. Vänd fisken i ströbrödet så att det täcker runt om.
- Hetta upp smör och lite neutral olja i en stekpanna. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är frasig och klar.
- Servera frasig kolja med dillig sås, nykokt potatis och grönsaker. Toppa med dill!