Frasig kolja med dillig sås, broccoli och nykokt potatis
30-40
Utan gluten

Frasig kolja med dillig sås, broccoli och nykokt potatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • mild senap
  • salt
  • svartpeppar
  • ströbröd
  • smör
  • neutral olja

Dillig sås

Dill
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
2 dl
Mild senap (Senap)
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm

Frasig koljafilé

Koljafilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ströbröd
1 dl
Smör (Mjölk)
1 ½ msk
Neutral olja

Tillbehör

Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Morot
2 st
Dill
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 563 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 50 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Låt broccolin koka med potatisen de sista minuterna.
  2. Förberedelser: Skala och skär morötter i stavar, lägg i en skål. Skär koljafilé i portionsbitar. 
  3. Dillig sås: Finhacka dill och lägg i en liten skål. Blanda med matyoghurt, mild senap, salt och nymald svartpeppar.
  4. Frasig koljafilé: Krydda koljafilé med salt och lite nymald svartpeppar. Häll ströbröd på en tallrik. Vänd fisken i ströbrödet så att det täcker runt om.
  5. Hetta upp smör och lite neutral olja i en stekpanna. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är frasig och klar.
  6. Servera frasig kolja med dillig sås, nykokt potatis och grönsaker. Toppa med dill!