Chicken taco wrap med grönsaksplock
20-30

Chicken taco wrap med grönsaksplock

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vatten

Tillbehör

Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Nouvelle sallad
½ st
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Gurka
½ st

Tzatziki

Gurka
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar

Tacokyckling

Kycklingfilé
300 g
Salt
1 krm
Olivolja
1 msk
Tacokrydda
½ påse
Vatten
¾ dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 584 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 58 g
  • Protein 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Värm tortillabröden hastigt i en torr och het stekpanna.

  1. Tärna tomater och gurka. Strimla rödlök. Plocka blad av romansallad. Lägg upp i skålar.
  2. Tzatziki: Grovriv gurka och krama ur vätskan. Blanda gurkan med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. 
  3. Tacokyckling: Skiva kycklingfilé i mindre bitar och krydda med salt. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen 2-3 min. Tillsätt tacokrydda och vatten. Låt puttra på svag värme 3-4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  4. Servera tacokyckling med tortillabröd (se tips), grönsaksplock och tzatziki.